Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,
Kembali lagi dari kisah sebelumnya yang KK buat kek untuk hari esok, KK dah tiga kali rehatkan kek ni untuk dapatkan hasil yang cantik
Mula-mula KK lapis dengan krim keju, jadi lepas KK dah lapis tu, KK pun rehatkan dulu dalam peti sebab krim keju tak tahan suhu bilik
Lepas satu jam KK keluarkan lagi dan lapis bahagian luar dengan krim segar, dan KK rehatkan lagi dalam peti sebelum lapisan akhir
Untuk lapisan akhir KK curah coklat ganache menutupi seluruh kek bagi nampak premium, dan sejukkan lagi sampai esok
Begitulah cerewetnya nak buat kek macam ni, hahaha, KK pula jenis tak sabar, sebab tu jarang nak buat kek macam ni, hehe
Esok KK akan buat hiasan terakhir, rasanya nak tulis saja atas kek, harap tulisan lawa, hahahahaha
Elok kejadiannya!
BalasPadam