Spice of My Life

Followers !

Halaman

16/09/2023

5H4M : Surabaya (Part 4)


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Turun ke bawah pula, pusing-pusing dari bawah gunung Bromo, dari atas nampak kecil, tapi bila dah sampai bawah, rupanya besar gunung ni.

Kat sinilah biasanya orang ambil gambar, boleh kata kalau tak ambil gambar atas jep tak sah kan, wajib ambil walau sekeping, hahaha.

KK ada ke kawah gunung bromo, naik kuda nak sampai ke tangga tu, IDR 200k untuk pergi dan balik, jauh tak jauh, naik kuda pun dekat 10minit, kalau jalan kaki entahlah, dengan cuaca panasnya.

Orang tu memang ramai, dah macam semut ramainya, hahaa, tapi seronok, pengalaman kita tu yang mahal sebenarnya, dengan kawan-kawan baru.
Jadi banyak tempat, lepas satu satu spot cantik untuk bergambar, bukit teletubbies pun ada, cantik menghijau, semualah cantik ! tak larat nak bergambar, semua tempat nak bergambar.

Habis pusing Bromo, habis tengok gunung masa untuk makan tenggahari pula, lapar juga, KK tak makan dari pagi sebab tak sedap perut, rasa berangin je, tak ada selera.Kiranya hari kedua ni pusing Bromo saja dari pagi sampai ke petang, nak sampai dah berejam, nak balik pun sama, jadi malam tu kami keluar balik pergi makan Mie Jogja.

Sedap mi goreng tu, kena lah dengan tekak KK, lepas tu balik hotel dan rehat, alkisah bersambung esok pula nak ke ladang epal, wuhoo !!

Bersambung...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan