Followers !

Jumaat, 8 Jun 2012

Form 6 my choice ? :)




Assalamualaikum ,

kimi nak cerita tentang f6, nape kimi nak ambik f6 ? sebab ramai sgt org ckp f6 nie susah la, ni la tu la . sebenarnya persepsi org kita kene tepis kat tepi dulu...sebab kalau macam kimi , kimi susah sgt nak dengar cakap org...kita kene percaya kat diri kita dulu baru nak percaya ckp org...dia tak pernah pun ambik form 6 tapi dia ckp f6 susah...manusia2..macam2 kan...

kimi memang pasang niat nak ambik diploma ...da apply da pun aritu mase UPU...tapi bile check balik..x dapat...mungkin x de rezeki kot....8 choice , 8 8 x dapat...sabo je la kan....tapi kimi tahu Allah akan bagi jalan yang lebih baik untuk kimi....pastu kimi pulak dapat f6 kat SABS....mmg kimi da set up mind kalu x dapat UPU nak sambung f6...so x de la shock sgt,....




kalu nak dikirakan banyak and bertambun surat2 tawaran IPTS yg kimi dapat...x yah nak sebut la ...dari yang kita pernah dengar sampai ada yang kita x pernah dengar pun ada....tapi cuba fikir panjang dan meluas....belajar memang boleh kat mane2...memang la boleh cakap pinjam PTPTN...tapi esok2 masa kerja kita jugak yg kene bayar right? kita semua tahu yuran IPTS bukan murah2....20,000 - 50,000 adik oooiii! mane nak cekau duit adik oiii....kakak kimi sendiri pun IPTS RM24,000 untuk diploma business...kimi bukan nak takutkan sesiapa n bukan nak boikot IPTS..tapi ni realiti....jadi kimi fikir better ambik f6 dari diploma IPTS....so, pikir baik2...n buat pilihan yg betul....



Tiada ulasan:

Catat Ulasan