Followers !

Sabtu, 30 November 2013

Alhamdulillah, dapat juga kerja :)


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera :)

Hanya satu perkataan yang keluar dari mulut selepas menerima panggilan telefon semalam, iaitu ALHAMDULILLAH !

Khamis, 28 November 2013

Eh ! Mana roadtax tadi ?


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Alkisahnya, kejadian ini berlaku pagi tadi ++

Pagi tadi bangun awal nak pergi bank sekejap, biasa kawasan rumah KK sebelum lampu isyarat tu memang ada roadblock pagi-pagi macam ni.

Rabu, 27 November 2013

Walimatul Urus Siti Hajar & Nor Azmi (24/11/2013)


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Minggu lepas ada KK beritahu yang KK balik ke kampung di Meru, Klang. Balik ke kampung ni sebenarnya ada majlis besar.

Selasa, 26 November 2013

Bertukar ke U Mobile ?


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Sambungan dari entri yang sebelumnya, iaitu Hello U Mobile, Bye-bye Celcom ! KK nak cerita lebih lanjut tentang pakej yang ditawarkan oleh U Mobile.

Isnin, 25 November 2013

Baru balik dari Klang ! Home Sweet Home :)


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Lepas subuh tadi bertolak dari rumah nenek di Klang, Selangor. Selama 4 hari 3 malam bermalam di rumah nenek sebelah abah di Meru.

Hello U Mobile, Bye-bye Celcom


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Semua orang pasti ada telefon, mahal atau murah, besar atau kecil, canggih atau tidak, paling penting mesti ada telefon.

Lumrah kehidupan kini yang memperlihatkan kepentingan telefon itu sendiri begitu penting dalam menghubungkan manusia.

Hadiah Hari Lahir untuk Kak Ezra !


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Siapa ingat lagi yang KK pernah kerja di SAKAN, hehe, masa tu KK tengah cuti sekolah masa di lower six.

Ephyra Serlahkan Kejelitaan Sebenar Anda

Ephyra Serlahkan Kejelitaan Sebenar Anda
Kulit Lebih Gebu Dan Flawless Dalam 14 Hari

Sana sini orang ramai heboh perkatakan kehebatan Ephyra. Ramai blogger yang sudah mencuba Ephyra dan rasa sangat berpuas hati dengan hasil bagus produk ini. Ephyra semakin dikenali dan diyakini oleh ribuan pengguna.

Khamis, 21 November 2013

Mengemas untuk balik kampung !


Assalamualaikum dan Selamat Sejarahtera,

Harini hari terakhir kimi berada di Kuantan, sebab esok dah nak bertolak balik kampung di Klang Selangor !

Rabu, 20 November 2013

Temuduga mengejut !


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Ok, nak sambung kisah, entry sebelum ni ada KK cakap lepas balik dari beli barang dengan mak petang tadi, KK singgah sebentar di Dembassy kan.

Membeli kelengkapan bersama mak dan adik :)


Assalamualaikum,

Petang tadi mak ajak KK untuk beli kelengkapan sebelum kami balik kampung, hari jumaat ni dah gerak ke Klang.

Selasa, 19 November 2013

Sponsor "Special Giveaway by Syazlia dan FD" Part 2 !


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,
(*Sticky post, scroll kebawah untuk entry terbaru !)

Masa tengah godek-godek FB haritu, ada adik Fatin Diana tulis di status, nak minta sponsor untuk GA yang bakal berlangsung.

Ahad, 17 November 2013

Segmen : Macam Hensem Jer ! Macam Kacak Jer !


Assalamualaikum,

Terbaca status kak Adza atau Mak Dara di Facebook yang mengatakan bahawa nak jalankan satu segmen.

Segmen Macam Cantik Jer Macam Comel je, haha, sekarang ni boleh kira trending juga lah tagline tu, kalau kat mana-mana mesti kita dengar.

Jumaat, 15 November 2013

Yeay ! STPM it over !


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera

Alhamdullilah dan bersyukur kerana kimi sudah menamatkan ketiga-tiga penggal untuk peperiksaan STPM !

Khamis, 14 November 2013

Selesai Bahasa Melayu, Pengajian Perniagaan dan Sejarah Penggal 3 !

Assalamualaikum,

Harini adalah hari terakhir peperiksaan bagi Penggal 3, bila dah habis maknanya, harini hari terakhir kimi sebagai pelajar tingkatan 6 ! Akhirnya ! haha

Sabtu, 9 November 2013

Belajar di perpustakaan :)


Assalamualaikum,

Perancangan nak belajar di perpustakaan telah dirancang dari hari jumaat, sebab nak perginya hari sabtu.

Jumaat, 8 November 2013

Selesai subjek Pengajian Am Penggal 3 !


Assalamualaikum,

Hari Khamis lepas adalah hari pertama kimi menghadapi peperiksaan untuk Penggal 3, maknanya kimi dah exam final !

Jumaat, 1 November 2013

Majlis Restu Ilmu STPM 2013 !


Assalamualaikum,

STPM semakin hampir, bukan 3 bulan lagi, bulan bulan depan, tetapi minggu depan ! HAHA