Followers !

Isnin, 31 Disember 2012

1st GIVEAWAY:JANUARY 2013 by EIKA !




Assalamualaikum , 

Lepas publish 1st Entry 2013 tadi , terpandang pula GA yang dianjurkan oleh Cik Eika ni , nampak menarik , banner pun comel , 

Jadi siapa2 nak join , marilah kita memeriahkan GA ni , nak join -----> KLIK SINI

Hadiah yang ditawarkan juga menarik :) Tarikh tutup : 31/1/2013




Selamat Datang - - - > :: 2013 ::




Assalamualaikum ,

Tak disangka-sangka , kita dah masuk tahun baru , alhamdulilah , kimi mengharungi pahit getir di 2012 dengan penuh selamat dan mencabar .

Huda Syafiqah's 1st Giveaway !




Assalamualaikum ,

Kali ni kimi nak join satu GA oleh Cik Huda Syafiqah , banner yang menarik dan hadiah yang lumayan !

2012 , Membuatkan ku lebih MATANG ::*




Assalamualaikum ,

Hai semua , sihat ? kalau sihat , alhamdulilah , kalau kurang sihat , tak apa , makan ubat dan rehat secukupnya ok ,

Ahad, 30 Disember 2012

Segmen Blog Review Disember 2012 by ShimaStory :)




Assalamualaikum ,

Di pagi yang hujan renyai-renyai ni , kimi terpanggil nak join segmen yang dibuat oleh Cik Shima , menarik juga nampaknya . pemenang akan direview oleh cik shima .

Sabtu, 29 Disember 2012

Kenapa tak naik-naik ni ?






Assalamualaikum ,

Petang tadi dalam pukul 6:30 p.m  , kak ezra ada telefon nak ajak pergi makan burger bakar kat restoren cermin di batu hitam ,lepas kak ezra habis kerja , kimi cakap ok saja , lagipun malam ni tak ada apa2 perancangan .

Jumaat, 28 Disember 2012

Last Day at Sakan ! (Part 3)


burger ayam bakar + cheese = RM8 : after work with kak ezra :) :


Assalamualaikum ,

Haha , kita sekarang berada di part 3 , macam2 la , sampai part 3 dah , banyak sangat gambar , tak silap kimi , dalam kamera mak kimi , snap lebih kurang 166++ gambar , banyak gila , so , takkan kimi nak upload semua dalam 1 entry , banyak sangat , nanti bosan pula.

Jadi kimi pecah2 kan kepada part by part , lagipun nak tunggu upload gambar ni punyalah lambat , sabar saja , serius cakap , memang lambat .

Khamis, 27 Disember 2012

Last Day at Sakan ! (Part 2)




Assalamualaikum ,

Entry ni adalah sambungan dari PART 1 , kalau tak tengok lagi part 1 , sila klik ---->SINI<---- .

Ok , masa last kimi haritu , stok sampai pula , terkejut + pelik , sebab stok susah nak sampai hari selasa , kimi pun gembira juga , sebab barang kat department kimi dah sikit , bila sampai ni , bolehlah penuhkan gondola ,

Last Day at Sakan ! (Part 1)


Kimi punya name tag !


Assalamualaikum ,

25/12/2012 , adalah hari terakhir kimi berkhidmat di Sakan , hari ni kimi datang lewat , sebab hujan , jadi suruh mak hantar , itu pun masih lagi lewat , pukul 10:15 baru masuk , bila masuk , kimi tengok semua dah buat kerja , lepas tukar kasut , terus pergi tanya kak ezra ,

Sabtu, 22 Disember 2012

Miss this time :)


Assalamualaikum , 

Kimi cuma nak kongsi gambar random .

Lokasi : Pantai Batu , Beserah

Model : Keyme , Arif , Nik , Husna , Kakcik .

Tujuan/Motif : Jumpa Arif , sebab baru balik dari cuti sem .


Isnin, 17 Disember 2012

"Meeting" dalam gelap ?




Assalamualaikum ,

Apa ? "meeting" dalam gelap ? lain macam saja bunyinya , macam thrill je tajuk post , tak adalah thrill mana , tapi boleh dikatakan thrill juga la .

Ahad, 16 Disember 2012

Present for Kak Yah :)


Ambil dari FB Kak Yah , hehe


Assalamualaikum ,

Kimi cuma nak update pasal hadiah kimi untuk pembantu pengurus kimi kat Sakan , iaitu Kak Yah , baik dan peramah orangnya tau . itulah hadiahnya yang kimi beri .

Jumaat, 14 Disember 2012

Header baru ! hehe :)

Assalamualaikum ,

2 hari lepas , tengah2 kimi BW , terminat pula nak baca satu post di blog cik arisyahjahirah , satu post tentang cara buat header ,

Isnin, 10 Disember 2012

Durian Crepe @ Bantal Durian ! :P


Terima Kasih Encik Google !


Assalamualaikum

Sihat ? Alhamdulilah , harini kimi nak kongsi pasal durian crepe , mesti pernah dengar kan walaupun tak pernah makan , hehe . Kalau tak pernah tu jakun sangat la .

Jumaat, 7 Disember 2012

Off day ! Present for the Sakan Staff !




Assalamualaikum ,

Rindu kat blog kimi ni , dah nak 1 minggu tak update , ni baru boleh , sebab cuti , minggu lepas cuti hari selasa, minggu ni hari jumaat pula , mmm , nak buat macam mana , terima dengan hati yang redha .

Selasa, 27 November 2012

12 hari di Sakan ! Nice Experience :)




Assalamualaikum,

Lama dah kimi tak update blog , rindu ker? haha , tak la , bukan malas atau tak ada idea , tapi halangan kerja menjadikan blog ini sedikit usang dan berhabuk , baru 13 hari tinggal blog .

Isnin, 26 November 2012

SEGMEN : JOM GODEK - GODEK FOLLOWERS !




Assalamualaikum ,

Hari ni kimi nak join satu lagi segmen , ni segmen ke-4 kimi join , kalau ikutkan hati memang tak nak join , tapi bila difikir kan balik , nampak kesungguhan  Cik Nor yang "tag" nama kimi dalam segmen tu , jadi kimi pun join la untuk memberi sokongan dan memeriahkan lagi .

Segmen ini dibuat oleh Cik YB , kimi pun baru kenal dengan YB ni .. nak join boleh klik banner tu .




Lucky Blogger ! 

Cik Nor (thanks sebab tag kimi !)  
Cik Panda (my blogger friend !) 
Kak Nani (blogger and teacher !)
Kak Asma (Talented Crafter !)


Blogger yang kimi tag semuanya yang kimi suka , yang lain bukan tak bagus atau kimi tak suka , mungkin kimi tak berapa kenal lagi semuanya , insyallah nanti kimi tag ok !

Harapan kimi cuma harap follower kimi boleh sampai 100 ! insyaallah , sebab sekarang ni baru 51 follower , kimi berharap follower akan meningkat kepada 100 sebelum umur blog ini 1 tahun . Nak tahu umur blog kimi , boleh rujuk Daisypath kat tepi blog ni , ada kat situ .




Selasa, 13 November 2012

"Sakan" ! Here I Come !





Assalamualaikum ,

Hai blogger ! sihat ? alhamdulilah , moga-moga disihatkan sentiasa dan dimurahkan rezeki , insyaallah ,

Isnin, 12 November 2012

SEGMEN : JOM FOLLOW & BLOGWALKING

Assalamualaikum ,

Haish ! Tiap-tiap kali post mesti masuk contest , hehe , kimi tak tahu nak post apa , dari bosan , baik join contest , seronok juga , kita sama-sama memberi sokongan kepada blogger-blogger yang baru macam kimi ni , hehe , perasan ada segmen ni di blog Cik Nor !




NAK JOIN : KLIK SINI !

Kalau dilihat follower kimi baru sahaja mencecah 32 orang  , jadi harap apabila join segmen blogger ni , bolehlah tambah follower !!! thanks kepada Cik Ain Ruslee sebab buat segmen ni .







Ahad, 11 November 2012

SEGMEN : 1000 Kasih Bertaut 2013 !





Assalamualaikum ,

Tengah-tengah blogwalking dan mengomen post , terbaca pula satu contest di dalam ruangan komen tu , nampak menarik and terasa jari jemari nak join je contest tu , yang ni contest kedua kimi join , admin contest ni ialah Cik Montela !

Berminat ? Nak join juga ? ------> KLIK SINI <-------

Saya join GA 2012 Nurul Yui !

Assalamualaikum ,

Petang yang hening dan harmoni , nampak kat news feed , ada article pasal GA ni , oleh Cik Nor ! , terasa terpanggil untuk join contest ni , macam menarik , first time join contest di dunia blogger ni , hehe





Untuk join : KLIK SINI !


Saya join GA 2012 Nurul Yui kerana saya blogger baru dalam dunia berblogging ini
dan saya ingin menambah rakan follower sekaligus menjadi 
blogger yang berjaya di dunia dan di akhirat !


ok itu sahaja , apa tunggu lagi , marilah join ramai-ramai , meriahkan lagi !


Update : huuwwaaa ! tak ada rezeki :)


9 Step Retreat The Past ! (Song)



Assalamualaikum ,

Harini kimi nak kongsi 9 buah lagu kesukaan kimi , tajuk macam gempak je kan , sebenarnya kimi bukan sahaja suka lagu terkini , lagu lama-lama pun kimi suka , seperti kata orang , tiada yang lama , tiada yang baru , tak begitu ? jadi marilah mengenali antara lagu yang menjadi kesukaan kimi dan menjadi pujaan sepanjang zaman .

Khamis, 8 November 2012

STPM Term 1 is OVER ! :) :)







Assalamualaikum ,

Alhamdulilah , exam STPM penggal 1 dah habis , lega sekejap otak , tadi balik sekolah , apa lagi jerit lah sekuat - kuat hati , suka sangat , *bukan habis lagi pun , 2 exam lagi , hehe .

Isnin, 5 November 2012

Peperiksaan STPM Penggal 1 !

STPM BAHARU !



Assalamualaikum ,

Lama sangat kimi tak update blog , kimi sebenarnya sibuk buat persiapan exam STPM ,

Sabtu, 27 Oktober 2012

Kek Pelangi ! :)




Assalamualaikum ,

Tiba-tiba malam ni teringat satu resipi yang mak selalu buat , kesukaan dia lah ni , iaitu kek pelangi !

Selamat Hari Raya Aidiladha ! :)



Assalamualaikum ,

Korban ? Lembu ?  , 2 perkataan ini pasti meniti di bibir-bibir masyarakat apabila tibanya musim aidiladha , Saban  tahun kepada yang berkemampuan pasti tidak terlepas untuk melakukan ibadah korban ini .

Khamis, 25 Oktober 2012

Biskut Jem Jambu ! :)




Assalamualaikum ,

Jambu  . . . jambu , mari beli jambu , murah . . . . murah , panas lagi , baru keluar dari oven , eh ? jambu bakar ker? eh , tak adalah , ni cuma biskut jambu , baru buat petang tadi , sempena Hari Raya Aidil Adha .

Rabu, 24 Oktober 2012

Lesen L & P Motosikal !



Assalamualaikum,

Hari ni kimi nak bagi toturial atau panduan kepada semua yang baru atau tengah mengambil lesen motosikal , kimi sudah lama dapat lesen

Mungkin ada yang masih tak tahu cara-cara nak buat lesen dan ada yang tidur semasa ceramah, hehe, biasalah tu.

Kimi nak kongsikan cara-cara nak dapatkan lesen motor L dan lesen motor P.

Lepas raya sudah dapat lesen , alhamdulilah , semua berjalan lancar cuma ada tersangkut seketika di ujian statik . ok , tapi semua itu sudah berakhir ,  jadi sekarang kita mulakan !


Sabtu, 20 Oktober 2012

Selasa, 16 Oktober 2012

Asal Usul "Keyme Keymoo" ?




Assalamualaikum ,

Tiba-tiba teringat pasal nama kimi , KEYME KEYMOO , macam mana boleh "lahir" nama ni dalam kamus hidup kimi , bila fikir-fikir balik , kelakar pun ada , haha , gelak sorang-sorang ,  cerita tak kelakar mana pun , tapi lama-lama bila difikir-fikir , kenangan pasti memberi kita sebuah pengalaman yang tak boleh dilupakan . betul kan apa kimi cakap ni ?

Jumaat, 12 Oktober 2012

Officially 18 years old ! :)




Assalamualaikum ,

Hari ini genap kimi umur 18tahun , pelbagai cabaran dan dugaan yang telah di alami , akhirnya sampai juga kimi bernafas di bumi ini selama 18tahun , tua dah ke? kawan-kawan kimi cakap semua dah tua , muda lagi kan ? baru 18 belum 28 kan , hehe , walau apa pun , kena teruskan hidup dan jadi lebih matang :)


Khamis, 4 Oktober 2012

Isnin, 27 Ogos 2012

Eid Fever ! hehe :)



boboiboy pun raya juga ! meriah !

Assalamualaikum,

Sedar tak sedar , seminggu sudah kita beraya kan ? macam mana semua ? masih semangat nak raya ? masih mampu makan juadah raya ? ketupat ? rendang ? lemang ?  banyak rumah terbuka pergi ? perut makin kedepan ? jarum penimbang masih menunjukkan berat ? hahahah , gurau - gurau , hehe

Ahad, 19 Ogos 2012

First day Eid :(

thanks to my photographer ! 

Assalamualaikum ,

Selamat hari raya kepada semua ! macam mana raya pagi tadi ? happy ? gempak ? meriah ? mesti macam2 makan kan ? iye lah kan , sebulan menahan lapar dan dahaga , akhirnya dapat juga merasa segala juadah yang selama ini tertahan dari hawa nafsu , sama lah dengan kimi , semua makan , hehe ! pagi tadi rasa kekok pula , tiba-tiba makan pagi2 , puasa kan makan lepas azan maghrib , rasa janggal still ada .

Sabtu, 18 Ogos 2012

Selamat Hari Raya Aidilfitri ! :)



Assalamualaikum !

Setelah sebulan berpuasa , sedar tak sedar , esok sudah raya , sekejap saja rasanya sebulan , tahun ini kimi tak balik kampung , raya dekat sini saja , alhamdulilah , segala persiapan sudah 90%  siap .


Jumaat, 10 Ogos 2012

Bunga Seroja ! :)



Assalamualaikum ,


Minggu lepas kimi dan mak buat kuih raya , tahun ni mak cakap semua nak buat , tak nak beli dah , mak cakap kuih semakin hari semakin mahal , jadi tahun ni 100% buatan tangan mak dan kimi .

Jumaat, 3 Ogos 2012

MPPT6 !




Assalamualaikum ,

Hari ini kimi nak cerita pasal MPPT6 , apa itu MPPT6 ?

Rabu, 1 Ogos 2012

Fasting month !



Assalamualaikum,

Hari ini masuk hari ke -12 umat Islam berpuasa , tidak terkecuali kimi , bulan-bulan puasa setiap tahun mesti penat , tak larat , dan macam-macam karenah dibuatnya , kimi pula pergi sekolah , naik bas pula tu , sabar je, bila entah mak kimi ni nak belikan motor ,

Sabtu, 21 Julai 2012

Simple Party L6A2 ! :)



Assalamualaikum,

Pada hari jumaat bersamaan 20/7/2012 , iaitu semalam , kelas kimi buat jamuan kecil -kecilan , ingat berniaga je boleh kecil -kecilan , jamuan pun boleh kecil-kecilan , buat biasa-biasa je , bawa makanan sendiri

Jumaat, 20 Julai 2012

Apam Strawberi + Inti Coklat !




Assalamualaikum ,

Jamuan adik di tadika dan jamuan kecil kelas terpanggil kimi untuk buat sekali lagi apam dot2 ni , tapi kali ni kimi tukar design dengan buat design strawberry berfillingkan chocolate .

Isnin, 9 Julai 2012

Thanks Allah ! You give me Sunshine :)






K: kau betul ke nak pergi UTM ? (perasaan resah bercampur sedih)
C: ya, aku perlu untuk mengejar cita-cita aku.
K: dah tu , aku macam mana?
C: kau pun kena kejar cita-cita kau.
K: dimana ? Form 6 ?
C: jikalau itu yang terbaik , teruskan .
K: ok .

Ahad, 1 Julai 2012

Hang Out with BFF ! :)






Assalamualaikum,

Kimi nak cerita pasal semalam , kimi keluar dengan bff , arif , dia belajar kat UTM kl , course seni bina , jadi nak dijadikan cerita , dia balik hati jumaat , pastu hari sabtu ajak kimi keluar , sebab kita orang lama da tak keluar sama-sama , sejak dia kat kl kimi still kat sini .