Followers !

Rabu, 30 April 2014

Selamat Hari Pekerja !


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Selamat Hari Pekerja kepada semua, untunglah yang cuti harini, boleh jalan-jalan, bersiar-siar bersama keluarga atau rakan taulan.

Dapat jadual bulan Mei :)


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Pejam celik pejam celik, dalam sedar tak sedar, dah sebulan KK kerja kat sini, tak sangka begitu cepat masa berlalu.

Selasa, 29 April 2014

Belajar dari pengalaman +_+


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Kisah tempoh hari menjadi kenangan negatif buat KK, sedih rasa, pertama kali dalam hidup dan menjadi sejarah !

Isnin, 28 April 2014

Gaji dah masuk $_$


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera

Alhamdulillah, bersyukur sangat bila gaji dah masuk, sukanya KK, walau tak banyak mana, bolehlah buat bayar hutang.

Tersenarai Blogger Remaja oleh HasrulHassan.com !


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Dari minggu lepas, bila saja sebut blog Hasrul Hassan, tersenyum saja mulut ni, sampai kebas bibir sebab tak nak lepas tersenyum, haha

Lunas bil Streamyx dan Telekom


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Petang tadi, sekitar jam 3:30 petang, KK gagahkan diri yang selesema ini untuk ke pejabat pos, nak bayar bil.

Aktiviti hari cuti :)


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Di petang hari yang panas, nak keluar pun malas, dengan selsema dan batuk, menjadi pakej sakit di hari cuti, haha

Menunggu gaji masuk ?


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Biasalah hujung-hujung bulan ni, mesti semua tengah tunggu gaji masuk, sama lah macam KK.


Ahad, 27 April 2014

Hari yang penat !


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Harini hari Ahad, hari minggu dan hari orang bekerja tengah cuti, KK antara yang bekerja pada hari minggu.


Sabtu, 26 April 2014

KK di tempat kerja :)


Assalamualaikum dan Selaamt Sejahtera,

Saja nak kongsikan keadaan tempat kerja KK sekarang, kepada sesiapa yang masih tak tahu, KK bekerja di bidang bakeri

Jumaat, 25 April 2014

Atas permintaan seorang IBU :)


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Seorang ibu boleh menjaga 10 orang anak, tetapi, adakah boleh 10 orang anak boleh menjaga seorang ibu?

25.04.2014 = Salam Jumaat :)


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Salam Jumaat kepada semua, harini KK cuti, seronok memang seronok, tak penat mana pun sebenarnya, hehe

Khamis, 24 April 2014

CUTI di hari Jumaat !


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Esok KK cuti, yeah ! setelah 4 hari bekerja, akhirnya KK bercuti, kan KK cuti 2 kali seminggu, seronok sangat.

Rabu, 23 April 2014

Sayonara Kak Nini :(


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Sedih pun ada, tapi nak buat macam mana, benda yang sudah tertulis, kita tak boleh nak buat apa, redha saja

Makan-makan bersama staff divisyen "Fresh" !


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Malam semalam, yakni 22/04/2014 hari Selasa, ada majlis makan-makan untuk staff di bahagian "Fresh"

Selasa, 22 April 2014

Kebakaran di tempat kerja !


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Alkisahnya semalam, masa tengah KK, Adibah dan Puteri tengah siapkan roti sebelum kedai dibuka, tiba-tiba terdengar bunyi siren.

Hadiri makan malam staff :)


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Malam ni pukul 10:30 KK akan hadiri satu majlis makan malam bagi staff-staff untuk department "Fresh"

Isnin, 21 April 2014

Kerja...kerja...kerja :)


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Alhamdulillah, selesai sudah majlis pertunangan kakak KK, majlis berjalan lancar dan semuanya sudah selamat, syukur.

Ahad, 20 April 2014

Selesai sudah majlis pertunangan ;)


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Selesai sudah majlis pertunangan kakak KK hari ini, ramai sangat yang datang tadi, terutama kawan kakak.

Sabtu, 19 April 2014

Majlis Pertunangan kakak yang dinanti :)



Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Harini KK tetap kerja, tapi kerja pagi, nasib balik petang, misi semalam untuk kelengkapan majlis pertunangan perlu diteruskan.


Jumaat, 18 April 2014

70% persiapan pertunangan siap :)


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Tak sangka kan, pejam celik pejam celik, esok dah majlis pertunangannya, macam tak percaya rasanya.

Beli barang di Daiso Kuantan !


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Minggu lepas, masa KK jalan-jalan di ECM, sempatlah singgah di Daiso Kuantan, tak niat pun nak masuk dah membeli.


Khamis, 17 April 2014

Salam Jumaat 18/4/2014 :)


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera

Hari Jumaat penghulu segala hari, harini KK bekerja seperti biasa, masuk shift tenggahari.


3 hari kerja shift tenggahari :)


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Harini masuk hari ke-2 KK kerja shift tenggahari, esok hari Jumaat dan hari terakhir KK kerja shift tenggahari.

Rabu, 16 April 2014

Mungkin tak ada rezeki :(


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Sedih juga lah, tapi nak buat macam mana, dah memang bukan rezeki kita, redha sajalah.

Selasa, 15 April 2014

Kerja shift Afternoon +_+


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Harini KK masuk kerja pukul 1, jadi pagi ni adalah masa sikit nak berehat dan buat apa yang patut.

Nasi Ayam + Sizzling Nasi Ayam Cendawan = :)


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Harini KK rehat dengan Ayza lagi, dah 2 hari kami rehat sama-sama, esok dah tak boleh, sebab KK masuk petang.


Esok masuk shift Afternoon !


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Hari ini hari terakhir KK masuk shift pagi untuk minggu ni, sebab esok KK dah mula masuk shift petang.


Isnin, 14 April 2014

Makan tenggahari bersama Ayza :)


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Harini KK makan tenggahari dengan Ayza, bila dah bosan sangat makan seroang diri dalam bilik staff, kesumbatan tahap melampau, haha.

Ahad, 13 April 2014

Salam Subuh dan Selamat Bekerja :)


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Sejuk dingin dipagi hari, nasib ada pemanas air, kalau tak, mengigil lah mandi pagi-pagi ni kan, hehe

Persiapan kerja siap :)


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Petang tadi, KK bertungkus lumus siapkan persiapan kerja, baju kerja, kasut, stokin, beng dan sebagainya.

Percubaan kali pertama :)


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Panasnya harini Ya Allah, KK tak terkira berapa kali dah mandi ni, tak tahan sangat dah.

Sabtu, 12 April 2014

Off Day :)


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Harini hari Ahad, KK bercuti selepas 7 hari bekerja, tadi bangun lewat, hehe, baru sempat nak update blog.

Jumaat, 11 April 2014

Jadual kerja bulan April :)


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

KK bermula kerja dengan tarikh yang begitu cantik, iaitu 1/4/2014, hari pertama pada bulan April.

Khamis, 10 April 2014

Kena S.A.M.A.N !


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Al-kisahnya semalam, masa KK dalam perjalanan nak pergi kerja, tak sangka-sangka kena saman dengan polis.

Hadiah Hari Lahir ke-20 Arif !


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Tanggal 5/4/2014, genaplah 20 tahun sahabat baik KK bernafas di bumi Allah yang fana ini, syukur ke hadrat illahi.

Rabu, 9 April 2014

Masuk shift Afternoon :)


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Menghirup udara di pagi hari, pasti mendatangkan kesegaran dalam jiwa dan memberi seribu satu semangat dalam diri.

Kemaskini UPU 2014/2015 kali terakhir


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

7/4/2014, ialah hari terakhir untuk semua lepasan SPM, STPM, Matrikulasi dan semua yang memohon UPU mengemaskini permohonan mereka buat kali terakhir.

Teman Arif baiki laptop *_*


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Petang tadi lepas KK balik kerja, terus ambil Arif dari rumah untuk baiki komputer riba dia, dah janji semalam.

Selasa, 8 April 2014

Kembali bekerja :)


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Menghirup udara segar dipagi hari, membuatkan KK terus bersemangat untuk menghitung hari sehingga hari bergaji, hahaha

Esok dah kerja ! HuHu


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Harini hari terakhir KK bercuti, setelah 2 hari berehat, rasanya dah cukup rasanya, KK jalani hari-hari dengan perkara yang berfaedah.

Isnin, 7 April 2014

Cuti hari ke-2 !


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Harini hari ke-2 KK bercuti, yeay ! tapi esok dah kerja, tiada masalah, jalani cuti terakhir dengan sebaiknya.

Jalan-jalan dengan Arif !


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Rancangan petang tadi berjaya, tapi agak lewat sikit, walau apapun, semua yang dirancang berjalan dengan lancar :)

Cuti 2 hari !!


Assalamualaikum dan Selaamt Sejahtera,

Harini KK cuti, yeay ! seronok dapat cuti, walaupun tak penat sangat, sebab KK seronok kerja disitu.

Sabtu, 5 April 2014

Kerja 6 hari tanpa cuti ! Fuh !


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Esok genap 6 hari KK kerja tanpa cuti, hebat tak? mesti hebat kan, masuk pukul 7 pagi, dan balik pukul 5 petang.

Jumaat, 4 April 2014

Berkejar untuk solat Jumaat !


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Harini hari Jumaat, jadi kewajipan sebagai seorang lelaki yang beragama Islam tidak perlu dipersoalkan lagi, benar kan?

Rabu, 2 April 2014

Kawan lama datang melawat :)


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera

Harini hari ke-2 KK bekerja, KK masih dalam proses nak menyesuaikan diri di tempat baru.

Selasa, 1 April 2014

First day as bakerian :)


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera :)

Harini hari pertama KK bekerja di tempat baru, perasaan agak janggal apabila berada di temapt baru, terasa macam orang asing.