Followers !

Jumaat, 23 Disember 2011

Real Job , tired !





Assalamualaikum...


malam nie kimi penat sangat....lepas balik kerja..terus update blog..semangat kan kimi....hehe... hari ni memang kimi kerja betul2....bukan macam semalam ...ok...kimi kerja dari pukul 10am hinggga 10pm...so kira cepat berapa jam? ha? berapa? ok...12jam....full day...kimi kerja start harini...pergi pulak ngan cik husin..janji kul 8:30am...awal kan...tapi yang tu pengangkutan yang mudah dan murah sangat2.

Khamis, 22 Disember 2011

Second day work ! Half day :)



Assalamualaikum...

kimi nak cerita second day kimi kat IO (Intan Oven).....semalam kimi ada janji kan nak cerita..so kimi tunaikan hari ni...ok2...first...dia suruh datang cafe dia pukul 11:00 ...kimi dtg ngan rosha pukul 10:30...bagus kan kitaorg...untungnya la boss yang dapat pekerja cam kitaorng...hehe...kimi dan rosha memang suka datang awal.. baru boss bagi first impresion yang baik la..ok...dtg awal..memang sah2 nak kene tggu.

Rabu, 21 Disember 2011

First day work , EXCITED ! :(


Assalamualaikum,


hari nie hari rabu...so...hari first kimi kerja...excited gila...siyes...kimi pun semalam tidur awal la..sebab terlalu excited nak pergi kerja punya pasal....tapi...mata pulak tak boleh nak lelap awal2..sebab dah biasa tidur pukul 3-4 pagi...mm...jawabnya semalam kimi tidur pukul 2...ambik ko! hahahha....tapi kimi bangun awal pagi tadi..hehe...punya la semangat..pukul 7 kimi dah bangun..

Isnin, 19 Disember 2011

Tomorrow , is started !


Assalamualaikum,


sedar tak sedar esok kimi da start kerja kat Intan Oven....kalu sape tak tahu lagi Intan Oven tu kat mane? jual ape? boleh klik link ni Intans-Oven ....tak sangka ye...sekejap je mase berlalu...kimi berdebar jugak..sbb esok first time kimi kerja in my life..sebelum nie tak berpeluang nak bekerja....lepas habis exam ni la baru mak kimi bagi kerja....sok da la first day.

Motor oh motor !

Assalamualaikum,


Petang tadi..pergi pasar malam..kimi pergi ngan rosha dan kakcik...mase pergi ok la..mase nak balik tuu...motor buat hal...ya allah...mase tu...ok2...motor kimi motor skuter...motor skuter kan ada stater...mase tu plak stater buat hal...so..jawapannya..kene la start guna kaki..yg kene guna kaki tu...mase tu da la hujan..suar kimi da basah la..nasib hujan sekejap je

Adik sudah balik ! Alhamdulilah


Assalamualaikum,

Alhamdulilah, adik kimi da balik dari hospital...dalam pukul 8.00pm tadi....mak kimi cakap adik da boleh balik pukul 5 .00 pm tadi..tapi disebabkan..nak isi borang nie...borang tu...cop sini..sop sane...jadi lambat....smpai tak sempat nak tgk cite tentang dhia tadi....bebel mak kimi..hehe....tu la...mcm2 hal kat hospital tadi..btw..kimi sebagai abang bersyukur sgt adik da balik....nmpak sihat ...lepas nie adik kene pantang la skit makan tu...ok la...stakat ni je la entri kali nie..bye..



Asma Felt Craft !


Assalamualaikum,


Pagi ni kimi nak share 1 lagi blog...tiba2 kimi teringat kat akak ni...sbb kimi beli felt kat dia la..ingat tak yang kimi pernah tunjuk kimi punya kerja kursus PSV kimi haritu.tgk tak? kalu nak tgk...tgk kat sini..Kerja Kursus PSV..yup...kat akak nie la kimi beli kain2 felt...thanks banyak 2 akak...akak nie baik sgt....kimi selalu susahkan dia...sbb 1 hari tu felt kimi tak cukup.

Ahad, 18 Disember 2011

K-Pop ?


Assalamualaikum,

tiba2 kimi teringat dekat lagu kpop...kalu sape lagi tak tahu..kpop singkatan nya..kalu panjang..korean pop star...biase kan nmpak org update status kat fb ...saranghae...saranghae...kpop la nie..saranghae nie maksudnya i love you...mmm...kpop nie ramai jugak org minat..dan ramai jugak haternya..kimi tak tahu nak cakap nape org tak minat kpop...sbb kimi minat jugak..bukan kipas susah mati ok.

Sabtu, 17 Disember 2011

Hairul !


Assalamualaikum,


hari ni kimi nak share 1 lagi blog yang kimi suka sgt baca...iaitu blog hairul.com ....bertemakan "tip dan panduan untuk semua"...so, macam2 panduan yang ada...kimi jumpa blog ni mase kimi nak cari cam aner nak guna pos ekpress..sbb nak hantar barang ....yang tu dulu..skarang tak boleh da...pos da sekat..so kalu nak guna pos ekpress boleh..tapi surat je.

Intro



Assalamualaikum,

Mungkin ada yang sudah mengenali kimi, tetapi pasti ramai lagi yang tidak mengenali siapa 
pemilik rasmi blog yang bernama Keyme Keymoo.
Jadi, kimi ingin memperkenalkan serba sedikit tentang diri kimi :)

Latar Belakang

Nama: Nur Akimmi
Nama panggilan : Keyme atau Kimi
Tarikh Lahir: 12/10/1994
Asal: Kuantan, Pahang
Makanan kegemaran : Nasi Ayam
Minuman kegemaran : Milo Ais
Minat : Baking

Pendidikan

Tahun 1-5 (2001-2006) : SK Beserah
Tingkatan 1-3 (2007-2009) : SMK Tok Sera
Tingkatan 4-5 (2010-2011) : SMK Pelindung
Tingkatan 6 (201-2013) : SMK Sultan Abu Bakar

Idea tercetusnya untuk berblog selepas kimi menghabiskan peperiksaan SPM kimi
Niat berblog kimi hanya untuk mencatatkan segala perjalanan 
dari peringkat SPM hingga ke Ijazah.
Insyaallah jika diizin Allah.


From Intan Kitchen (Masam Manis) !


Assalamualaikum,

kimi nak kongsi 1 blog yang kimi suka sangat tengok..blog kak ita...yang ni blog masakan...macam2 dia masak...pastu..setiap hari dia update blog dia dengan pelbagai resipi dan makanan yang sedap...kadang2 kimi tengok pun terliur...ada kek, biskut, apam, sup, pelbagai jenis nasi, dan macam2 ada...dari malay cuisine..smpai ke western pun ada..

Jumaat, 16 Disember 2011

Job at Intan's Oven !


Assalamualaikum,

Hari selasa lepas...kimi,kakcik,arif and rosha pergi cari kerja...tapi kimi da buat research kat mudah.my pasal kerja kat kuantan..pastu jumpa la 1 kerja sales promoter kat ECM.....kimi kol la sebab ada no.fon kat situ...nama akak tu Puan Intan...lepas kol dia suruh dtg interview hari selasa..mase kimi kuar bandar nak cari kerja tu la....pergi la interview kat cafe dia...suruh dtg kul 11.

Kerja Kursus PSV 2011 : Hiasan Dalaman !


Assalamualaikum..
kimi nak share gambar2 kerja kursus PSV kimi yang kimi cakap…ni la gambar2nya…kimi buat hiasan dalaman..tajuknya “bilik bacaan kanak-kanak”…pening kepala kimi memikirkan ideanya…lepas tu tercetus idea nak buat bertemakan makanan…sbb tu nmpak makanan kat situ..ramai kawan2 kimi ingat restoran ..haha…tak ramai kawan2 kimi nak buat nie…

Oh, SPM ! it Over ! Yeah !

Assalamualaikum ,
sekarang kimi nak cerita pasal sekolah kimi….tahun ni kimi ambil SPM …mula2 ambi 8 subjek….6 teras 2 tambahan..lepas tu gatal , hehe , ambil lah 1 lagi..jadilah 9 subjek…tapi tak menyesal pun…alhamdullilah kimi dapat jawab semua subjek dengan baik…
Subjek yang kimi ambil..

Pertama kali berblog !


Assalamualaikum..
sebelum exam SPM memang dah niat nak berblog…tapi tak tahu la…niat tak tercapai lagi..baru harini terbuka hati nak menulis 1st entri kat blog nie…kimi dah lama tengok orang lain berblog..terdetik juga hati nak berblog macam orang lain…sebab itu hari ini kimi dengan beraninya berblog buat kali pertama…hehe..berani la sangat..hehe…ok la…nanti kimi cerita pasal hidup kimi kat sekolah pula…bye..(yang sebelah kimi tu adik kimi yang last..airell namanya)