Followers !

Rabu, 24 Julai 2013

Pilihanraya MPPT6 + Latihan Malam Jejak Kasih = Penat !


Assalamualaikum,

Baru sahaja menjejakkan kaki di rumah, seharian melakukan aktiviti yang tidak pernah terhenti dari pagi sampai ke petang.

Selasa, 23 Julai 2013

Kerja Akhir sebelum Pilihanraya MPPT6 !

  

Assalamualaikum,

Lamanya tak update blog, hehe, kimi agak sibuk, ditambah pula di bulan Ramadhan ini, masa agak singkat dan kudrat agak terhad untuk melakukan sesuatu aktiviti.

Begitu juga dengan blog, lama sudah terbiar, jadi baru sekarang kimi berkesempatan nak maklum bahawa esok Hari Pilihanraya MPPT6 di sekolah kimi .

Jumaat, 19 Julai 2013

Antara Giveaway, Sponsor, dan Penipu?


Assalamualaikum,

Sponsor dan penipu? Pasti topik seperti ini menjadi buah mulut dan perbualan di antara blogger-blogger otai mahupun newbie.

Perjalanan blog tidak akan berseri dan meriah tanpa giveaway atau contest mahupun segmen yang dianjurkan oleh blogger-blogger kini.

GIVEAWAY X-CLUSIF PERTAMA BY ADHIE



Malam ni kimi nak join GA, sebenarnya dah lama dia jemput kimi, baru nak join, hehe

National Varsity Guidance (NVG) dari Universiti Malaya !

saya dah graduate ! yeay !


Assalamualaikum, 

Hari khamis minggu -minggu yang lepas, yakni (4/7/2013), sekolah kimi telah dilawati oleh NVG dari Universiti Malaya. Kehadiran mereka disambut baik oleh pengetua dan pihak sekolah.

Selasa, 16 Julai 2013

Walimatul Urus Fyza & Jawahir (6/7/2013)


Assalamualaikum,

Pada hari sabtu yang lepas-lepas, yakni 6/7/2013 (sebelum puasa) kimi dijemput oleh rakan lama iaitu meera di atas undangan perkahwinan kakak beliau iaitu kak fyza bersama pilihan hati iaitu abang jawahir.

Rabu, 10 Julai 2013

Hari Akademik, Kokurikulum dan Koperasi !


Assalamualaikum,

Hari Akademik, Koku dan Koperasi sebenarnya berlaku 2 minggu yang lepas pada hari rabu, jadi baru harini berkesempatan nak update pasal hal ini.

Jadi, pada hari tersebut, kimi diberi tugas oleh guru P.AM kimi untuk menjadi DJ, haha, bukan calang2 orang nak jadi DJ ye, haha, kimi lagi seronok kerana digandingkan bersama bawani, hehe.

Selasa, 9 Julai 2013

Salam Ramadhan Al- Mubarak !


Assalamualaikum,

Pejam celik, pejam celik, esok sudah kita berpuasa, nampaknya umat Islam perlu menunaikan amalan wajib setiap tahun yang kita biasa amalkan.

Berpuasa selama sebulan sudah pasti memberi seribu makna dan kenangan dalam kita menjalankan solat tarawih, menahan godaan nafsu, makanan yang lazat di bazar dan lain-lain.

Oleh itu, kita sebagai insan biasa, perlulah menjaga batas dan mengawal nafsu dari mengelakkan amalan membazir terutama di bulan penuh keberkatan ini.

Jadi, kimi nak ucapkan Salam Ramadhan kepada semua dan berpuasalah dengan penuh ikhlas dan penuh bersemangat untuk menjelang lebaran, hehe.

*pesanan buat blogger juga kepada kimi sendiri




Ahad, 7 Julai 2013

Winners of SABS Got Talent !


Assalamualaikum,

Kimi nak kongsi para pemenang rancangan realiti kononnya di sekolah kimi, haha, SABS Got Talent dianjurkan untuk mencungkil bakat para pelajar untuk tampil ke hadapan memperlihatkan bakat mereka dalam nyanyian, tarian, atau persembahan band.

Jumaat, 5 Julai 2013

Behind the scene of SABS Got Talent !


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Behind the scene, kali ni kimi nak cerita pasal segala kerja-kerja yang dijalankan sebelum event berjalan, sebenarnya, mppt6 lepas rehat terus di dewan sampai balik sekolah, tak masuk kelas pun.

OMG ! Mana fail ungu saya ?


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Ya Allah, dalam kesibukan yang engkau berikan, engkau memang tidak lupa untuk menguji sedikit keimanan kepada umatnya mu ini yang kerdil.

Rabu, 3 Julai 2013

PraAkhir SABS Got Talent !


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Esok adalah final SABS Got Talent di sekolah kimi, selepas seminggu mencari bakat, haha, kononnya, jadi esok lah dapat kita pastikan siapa akan menjadi juara dan sebaliknya.

Selasa, 2 Julai 2013

Kek Pelangi 3D bersama Tasya !


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Malam ahad lepas, tasya minta tolong kimi untuk ajar dia buat Kek Pelangi Lapis 3D. Kimi pun datang rumah dia tolong buat, katanya untuk hari jadi kawannya, jadi nak buat lah kek tu untuk sambut.