Followers !

Sabtu, 31 Mei 2014

Selamat Datang Jun :)


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Harini 1 Jun dah, tak sangka kan, dah masuk bulan baru dan separuh tahun dah kalau diikutkan kalendar tahunan.

Melangkah ke bulan Jun :)


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Tak sangka kan, dah sebulan berlalu, esok kita akan melangkah ke bulan yang baru iaitu bulan Jun.

Jumaat, 30 Mei 2014

Lunas bil Streamyx dan TM


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Petang semalam, lepas balik dari beli barang, KK terus singgah di Pejabat Pos sebab nak bayar bil.

Kek untuk orang Klang ^-^


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Baru tadi siap 2 biji kek marble pelangi, buat dari pukul 8 malam tadi dan siap dalam jam 12 malam.

Khamis, 29 Mei 2014

30/5/14 : Salam Jumaat


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Alhamdulillah, masih lagi KK bernafas di pagi Jumaat, hari ni Jumaat terakhir sebelum menempuh ke bulan baru.

Off Day !


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Setelah bekerja selama 6 hari, akhirnya KK bercuti pada hari esok, tak sangka, sedar tak sedar dah tiba waktu cuti.

Selasa, 27 Mei 2014

Alhamdulillah, gaji dah masuk ^-^


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Tadi baru saja buka Maybank2u, tengok duit gaji dah masuk, alhamdulillah, lega rasa hati.


Isnin, 26 Mei 2014

It Pay Day !


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Patutlah rasa macam gembira semacam saja KK pagi ni, bangun-bangun tengok kalendar, eh, dah 27 haribulan...

Dapat cuti tambahan 3 hari !


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Tersenyum bibir ini pabila diberitahu oleh boss yang KK dapat off day tambahan sebanyak 3 hari ! huhu

Ahad, 25 Mei 2014

Rindunya nak buat kek !


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Bila difikirkan balik, rasanya dah nak masuk 2 bulan KK tak baking, tangan ni dah gatal-gatal nak buat kek, hehe

Rehat seorang diri :(


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Bosan kan bila makan seorang, tak ada teman nak makan sekali, tak ada teman nak borak masa makan, memang terasa kosong.

Jumaat, 23 Mei 2014

Pergi kerja dengan motor ?

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Harini KK akan pergi kerja dengan motor, dah sebulan KK tak sentuh motor, takut tu masih ada.

Motor siap dibaiki !


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Lamanya KK tak update blog, sekarang KK sibuk kerja, masuk pula petang, memang sampai hujung bulan jadual KK kerja shift petang.

Isnin, 19 Mei 2014

Mood : Kerja !


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Jika dihitung hari, sudah 3 hari KK bekerja, selepas berehat lama selama 14 hari akibat kemalangan tempoh hari.

Jumaat, 16 Mei 2014

Semakan Program Temuduga UPU STPM 2014/2015


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

KK nak kongsikan senarai link untuk semakan temuduga bagi UPU tahun 2014/2015, terutama bagi lepasan STPM macam KK.

Khamis, 15 Mei 2014

No more MC, No more REST, It time to WORK !


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Berakhir sudah MC KK yang 2 kali disambung sehingga menjadi 2 minggu lamanya, sekarang kembali kepada dunia kerjaya.

Pengakhiran setelah 14 hari bercuti :)


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Habis sudah masa untuk KK bercuti dan berehat, terasa sungguh lama sekali, mana taknya, sudah 14 hari KK cuti dengan MC bersamaan 2 minggu tak kerja.

Kena 9 jahitan di tangan *_*


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Bila KK dah sembuh ni, barulah boleh nak belek tangan, kesan dari kemalangan tempoh hari.

Rabu, 14 Mei 2014

Setelah 13 hari kejadian itu berlaku. . . .


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Sepanjang kejadian itu berlaku, KK tak pernah keluar rumah, sekadar nak jemur kain tu keluarlah, macam nak keluar pergi kedai pun tak.

Selasa, 13 Mei 2014

Segmen Blog Review Faizuddin Fuad !


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Bila blogwalking di pagi hari, dari blog ke satu blog, terjumpa satu segmen yang mudah dan simple.

Mula kerja hari Jumaat :)


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Termasuk harini, dah 13 hari KK berehat dirumah, tak kerja, dan mengenangkan tangan yang meninggalkan parut yang agak mendalam, haha

Sambung MC lagi 3 hari :P


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Semalam KK ke klinik, untuk sambung MC, sebenarnya ini kali ke-2 KK sambung MC semenjak dari Jumaat lepas.



Isnin, 12 Mei 2014

Keadaan pulih 80%


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Cukup lama rasanya KK berada dirumah untuk berehat ekoran kejadian kemalangan tempoh hari.

Ahad, 11 Mei 2014

My "Jewel" MR1 masuk bengkel :(


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Ekoran dari kejadian yang menimpa KK dah sahabat, motor yang KK tunggangi mengalami beberapa kerosakan.

Sabtu, 10 Mei 2014

8 hari tidak bekerja :)


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Semakin hari, semakin lama rasanya masa berjalan, mengenangkan bila KK akan sembuh sepenuhnya dan kembali sihat seperti sediakala.

Buah tangan dari Nadiah :)


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Boleh dikatakan tiap hari ada saja kawan-kawan yang datang melawat KK, sangat-sangat terharu KK dibuatnya.

Jumaat, 9 Mei 2014

MINI GIVEAWAY KCOLLY BY SYIERA FIRDAUS

Assalamualaikum

Tekan banner untuk join

Ubat antibiotik dan surut bengkak


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Perkara biasa bila sakit, memang tak boleh lari dari makan ubat, macam-macam ubat yang kita makan.


Salam Jumaat :)


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Pejam celik, pejam celik, dah sampai kita ke hari Jumaat, penghulu segala hari, dan alhamdulillah, KK masih lagi bernafas.

Khamis, 8 Mei 2014

Luka semakin sembuh :)


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Harini KK tengok keadaan luka semakin baik dan mengering, tapi tangan masih bengkak dan sakit lagi.

Rabu, 7 Mei 2014

KK semakin sembuh :)


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Seksanya hidup, segalanya susah, dengan sakitnya, hanya Allah saja yang tahu betapa sakitnya untuk menjalani hari demi hari.

Isnin, 5 Mei 2014

Sebenarnya saya kemalangan...


Assalamulaikum dan Selamat Sejahtera,

Genap 4 hari KK kemalangan, alhamdulillah, masih diberi nyawa oleh Allah untuk terus bernafas di bumi.

Jumaat, 2 Mei 2014

Salam Jumaat 2/5/2014 !


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Bersua lagi kita di hari Jumaat yang indah, lambat pula KK bersiaran harini, biasalah, buat kerja rumah bila cuti kerja ni, hehe