Followers !

Ahad, 30 Jun 2013

Draf 1 : PBS Pengajian Perniagaan >



Assalamualaikum,

Baru siap draf pertama untuk dihantar esok, mentang-mentang ada Printer baru ni kan, kerja-kerja printing boleh buat malam, tak perlu nak berkejar-kejar ke kedai lagi, hehe

Sabtu, 29 Jun 2013

Printer baru !

Meja kerja saya :)

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Al-kisahnya, kimi kan ada banyak PBS, jadi, apabila banyaknya PBS, banyak lah bahan nak kena print, kebiasaannya, kimi akan ke kedai untuk print, kalau tak ke kedai, tak print la jawabnya.haha

Jadi, kimi dah rancang benda ni dari 2 minggu lepas, kumpul duit sekolah, habis berjimat cermat dah, nak nya ada printer sendiri kat rumah kononya.

Jumaat, 28 Jun 2013

Khamis, 27 Jun 2013

Tempoyak Goreng ?

Gambar kredit to FotoPages
Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Pernah tak makan tempoyak goreng? Sedap tak ? Macam mana ye rasanya ? mmmm, Kimi kat sini bukan nak cerita tentang tempoyak goreng atau tempoyak, tapi kimi nak cerita sesuatu yang berkaitan pasal TEMPOYAK ! haha

Selasa, 25 Jun 2013

GiveAway CLBH by Cik Lala !


Assalamualaikum,

Kimi nak join GA Cik Lala.

Simple But Awesome Giveaway! By NabilaMedan



Giveaway Terbaru Daripada NabilaMedan!!
Tamat Pada 1 Julai 2013
(Tekan Banner Untuk Sertai!)

Kempen Peneguhan Dasar Bahasa Kebangsaan !


Assalamualaikum,

Hari ini kimi bersama pelajar Bahasa Melayu tingkatan enam bawah dan atas telah pergi ke Kempen Peneguhan Dasar Bahasa Kebangsaan Dalam Sektor Pendidikan oleh Profesor Dr. Teo Kok Seong di SMK Paya Besar.

Sponsor : Mega GA by Ina :D


Assalamualaikum,

Baru-baru ini ada blogger yang mencari sponsor untuk Mega GA beliau, jadi kimi pun lama juga tak sponsor barangan pos ni, sebelum ini ada juga sponsor, tapi cuma topup.

Isnin, 24 Jun 2013

Segmen Bloglist Julai Blog Paly


Jom join Segmen Paly !

Topeng Muka dan Jerebu ?


Assalamualaikum,

Terdetiknya kimi nak tulis entry ini disebabkan isu semasa yang semakin membimbangkan rakyat Malaysia era kini.Selain itu, kimi lihat sikap masyarakat yang ambil remeh tentang hal ini sedangkan mereka tahu hal ini serius !

Sabtu, 22 Jun 2013

Hari Sukan Tahunan SABS 2013 :D


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Pagi tadi berlangsungnya majlis sukan tahunan di sekolah kimi, pada mulanya agak hambar, tetapi meriah pabila pasukan sorak mempersembahkan tarian mereka.

Penat + Sunburn = Ketiduran !

Muka semangat sebelum sampai sekolah

Assalamualaikum,

Pagi tadi hari sukan sekolah kimi, penat sangat, bukan buat kerja pun, sebab panas yang amat ! serius memang panas, muka dah rasa perit sangat, angin pun tiada, pukul 1 baru balik.

Ingatkan petang nak update blog, kononnya, haha, last2 lepas makan, terus tidur depan tv sampai petang, tak menyempat nak update, haha

Tapi, berbaloi juga tunggu sampai habis, haha, nak tahu? nanti kimi cerita, banyak gambar nak upload ni, tunggu ye malam ni :)

*penat masih tak hilang




Jumaat, 21 Jun 2013

SABS Got Talent?


Assalamualaikum,

Minggu ni, banyak juga tak belajar, ekoran daripada Hari Sukan yang akan diadakan pada hari esok, jadi apabila guru yang terlibat di padang sekolah, terpaksa la anak murid tercinta "diangkut" sekali ke padang.

Khamis, 20 Jun 2013

Ingat nak buat GiveAway?


Assalamualaikum,

Lama kimi tak update, hehe, kimi sibuk sikit minggu, sebab MPPT6 ada program minggu depan, jadi nak join GA pun fikir 2 kali.

Ahad, 16 Jun 2013

Segmen 12 Jam Follow & Blogwalking #3 Oleh Mialiana.com


Segmen ini dibuat bagi memudahkan Mia Liana untuk follow dan blogwalking semua blog peserta segmen ini. Secara tidak langsung ianya memberi ruang dan peluang kepada blogger lain untuk turut follow, blogwalking dan berkenalan antara satu sama lain dengan lebih mesra.

Simple Giveaway by Ika !


Assalamualaikum,

Kimi nak join Simple GA !

Sabtu, 15 Jun 2013

Dugaan demi dugaan menimpaku :(


Assalamualaikum,

Ya Allah, aku hanya mampu bersabar dengan dugaanmu !

My 1st Giveaway By Hathirah !


Assalamualaikum, 

Nak join 1st GA !

Simple Giveaway by Husna :)


Assalamualaikum,

Nak join Simple GA !

GA by Cik Cempaka !


Assalamualaikum,

Nak join GA ! comel bannernya :)

Giveaway Silent Confessions :)


Assalamualaikum,

Nak join GA !

Segmen Menang Hadiah by ZakieAzid !


Assalamualaikum,

Kimi nak join Segmen Zakie Azid

Segmen 24 HOURS by Nurul Nizam !


Assalamualaikum,

Nak join segmen 24 jam !

Jumaat, 14 Jun 2013

Segmen Menang Topup By Fizgraphic


Assalamualaikum,

Nak join segmen topup !

Dapat Hadiah Mini Giveaway by Noranis Amar !

senyum kambing !

Assalamualaikum,

Petang tadi kimi nak check surat apa yang sampai hari ni, ada lah 2 surat, satu surat abah dan satu surat kimi, rasa macam pelik sebab lama dah tak rasa dapat surat.

Segmen Topup By Hakim Faiz

Segmen Topup By Hakim Faiz
Segmen Topup By Hakim Faiz
Harap korang semua support and join ye. Dilancarkan beberapa hari saja

Giveaway Kecik-Kecik !


Nak join GA !

Mini Giveaway by Najwa Ayuni

Assalamualaikum,

Nak join Mini GA.

Segmen Headerku Comel


Assalamualaikum,

Nak join segmen header comel !

Rabu, 12 Jun 2013

1st Big Giveaway Diari Sedetik Lebih Farisha :)

*
Alhamdulillah..Syukur ke hadrat ilahi kerana dengan rahmat-NYa, Farisha berjaya menganjurkan
"1st Big Giveaway Diari Sedetik Lebih Farisha"
bersempena pertengahan tahun 2013
Kejap je masa berlalu,kan?

Selasa, 11 Jun 2013

Saya menghidapi I.N.S.O.M.N.I.A !


Assalamualaikum,

Kimi sebenarnya jarang nak kena penyakit insomnia ni, ni mesti sebab cuti 2 minggu ni, sebab tu penyakit ni datang balik kat kimi, huwaaa !!

Mega Giveaway by Cik Hawa

click banner untuk join.

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH

Korang! Jom join Mega Giveaway by Cik Hawa yang julung-julung kali ini. Banyak hadiah lumayan dan menarik menanti anda :D

Happy Holiday Giveaway by Nurmujahidah !




ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM. 

jom join Happy Holiday Giveaway by Nurmujahidah yang julung-julung kali ini.

Isnin, 10 Jun 2013

SIMPLE GIVEAWAY by Syeeda Saniey !


Assalamualaikum,

Kimi nak join Simple GA !

Segmen Comel by Alyaa Najlaa :)



Assalamualaikum,

Kimi nak join Segmen Comel !

June Giveaway by Syiera !


Jom join GA !

Banyak hadiah yang ditawarkan.

Segmen "2 in 1" by ~ Nabila

Photobucket

(KLIK BANNER UNTUK JOIN)

Peserta tempat pertama hingga ke tempat 14 akan menerima hadiah ! Jom Join Cepat !~ Cepat !

"1st day for Term 3 >

muka tak tidur semalaman
Assalamualaikum,

Hari ni adalah hari pertama persekolahan untuk penggal 3, semangat nak pergi sekolah, haha, padahal mengantuk sangat2.

Mood cuti memang kalau di fikir memang tak habis, tapi nak buat macam mana, kimi ni dah penggal terakhir, jadi kena juga teruskan !

Ahad, 9 Jun 2013

Jom Join : Giveaway Ke-2 by Jaakechik !


giveaway 2013,

Assalamualaikum semua!!
jom join Giveaway anjuran JAAkechik Corner!
anda berpeluang untuk menang Photo Magnet yg ohsemm.
Hadiah Utama pula adalah Dua Helai Baju T-Shirt.

SHORT SEGMEN 4DAYS !


Kimi nak join Segmen 4 hari, tetapi sudah dilanjutkan kerana tuan punya blog ada hal yang tidak dapat dielakkan.

Back to School : My Last Term :)


Assalamualaikum,

Pejam celik,pejam celik, dah cukup 2 minggu kimi bercuti, begitu juga seluruh pelajar STPM seluruh Malaysia, cuti selepas peperiksaan penggal 2 sudah habis!

4th YEAR GIVEAWAY YANA CRAFT !


Assalamualaikum,

Kimi nak join satu GA oleh crafter dari kuantan, kimi pun  stay kuantan tau akak, tapi area Beserah, rumah akak jauh nun di Batu 12 , hehe :)