Followers !

Rabu, 5 Jun 2013

First Segmen by Princess : Indahnya Kata- Kata !


Assalamualaikum,

Lama dah tak join segmen, petang ni terjumpa satu segmen yang agak menarik, lihat saja tajuk dan bannernya, menarik kan?

Update terbaru mengatakan esok last, tarikh dilewatkan sehari ! dateline 6/6/2013 ! Nak join? klik banner atau klik ---> SINI

Kimi pun mencari satu mutiara kata yang bertemakan "friend", cari punya cari, terjumpa lah satu mutiara kata dalam bahasa Inggeris di google, menarik dan mendalam kata2nya.



Ha ! Menarik kan? Siapa tak tahu makna Boobs tu, sila google, kalau dah tahu, hehe, senyap2 sudah, haha.

"Some are BIG, Some are SMALL"

Jadi, jika dinilai makna kata2 tersebut, "Some are BIG, Some are SMALL", maknanya, kawan2 kita ada pelbagai saiz badan, ada yang kurus, gemuk, gempal, dan sebagainya, jika kita ikhlas nak berkawan, saiz tidak harus menjadi ukuran.

"Some are REAL, Some are FAKE"

ha! yang ni bahaya, sesetengah rakan kita ada yang betul2 ikhlas nak berkawan, dan setengah lagi, cuma berkawan dengan kita atas sebab2 tertentu, nak gunakan kita? nak menumpang kekayaan? atau saja2 nak berkawan sebab terdesak? Semua itu boleh terjadi jika dilihat pada niat seseorang itu.

Konklusinya, jika kita ikhlas berkawan, janganlah kita memandang kepada luaran sahaja, kerana hati itu lebih penting berbanding fizikal seseorang, Kawan yang sebenarnya adalah kawan yang ada pada keadaan kita susah dan senang, bergelak ketawa bersama-sama, menangis bersama-sama walau dalam apa jua keadaan :)




10 ulasan:

  1. bunch of thanks for joining ^^
    nice quote :)

    senarai peserta dah diupdate..
    jom blogwalking !
    http://princessdiaryme.blogspot.com/2013/06/senarai-peserta-first-segmen-by.html

    BalasPadam
  2. nice!
    datg dri segmen yang sama~

    do follow me ^^
    http://nysahanysa97.blogspot.com/2013/06/first-segmen-by-princess-indahnya-kata.html

    BalasPadam
  3. Ada kawan yg benar2 menerima kita dgn ikhlas, ada kawan g sekadar menjadi persinggahan dlm hidup kita. Nice! http://nuraqilahmuhamadnazori.blogspot.com/2013/06/first-segmen-by-princess-indahnya-kata.html

    BalasPadam
  4. assalam...ayu dtg dr segmen yg sama..

    ada masa nanti singgah la ke blog ayu... follow sekali..dan join segmen ayu juga ye...tq..

    http://www.ayuinsyirah.my/2013/06/first-segmen-by-princess-indahnya-kata.html

    BalasPadam
  5. nice :)
    anis dri segmen yg smaa

    http://chenta-spanarskru.blogspot.com/2013/06/first-segmen-by-princess-indahnya-kata.html

    BalasPadam