Followers !

Khamis, 31 Julai 2014

3 Syawal : Beraya bersama Arif :)


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Raya ke-3 KK bercuti untuk hari yang pertama, jadi ingatkan nak berehat dulu, tapi Arif ajak teman tebus baucar

Rabu, 30 Julai 2014

Nile.com.my : Payment Verified and Shipped


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

KK dah buat pembayaran secara online dengan menggunakan Online Banking Maybank.

Selasa, 29 Julai 2014

Off Day : 2 hari cuti raya !


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Harini KK cuti, nasiblah tengok jadual semula semalam, rupanya ada perubahan dari segi cuti dan shift

Beli-belah lagi di Nile.com.my :)


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Tak terniat pun sebenarnya, cuma niat nak hadiahkan kasut untuk abah KK sahaja, sebelum raya dia tengok kasut yang KK beli, ada KK ceritakan DISINI

Beraya di tempat kerja :)


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

KK dah kongsi gambar 1 Syawal di rumah, tak banyak pun kan, sebab tak sempat nak bergambar lebih, tak apa, kat tempat kerja ada lagi, hehe

Isnin, 28 Julai 2014

1 Syawal : Beraya di rumah dan tempat kerja :)


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

1 Syawal yang dinanti telah tiba, perginya Ramadhan pasti membuatkan kita tertunggu-tunggu Ramadhan yang bakal tiba akan datang.

Ahad, 27 Julai 2014

Salam Aidilfitri 2014 :)


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Selamat Hari Raya semua, maaf zahir dan batin dari KK sekeluarga, jika ada terlanjur kata dalam percakapan atau penulisan blog

Ramadhan 30 : Misi Kek Minyak Raya !


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Sedih betul bila malam raya kena kerja kan, ramai tahun ni staff kat tempat kerja KK tak dapat cuti raya, kesnya tak cukup staff.

Jumaat, 25 Julai 2014

Ramadhan 27 : Projek "Kek Pelangi"


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Harini KK cuti, selepas 3 hari kerja pagi, dapat cuti sehari, lepas ni kerja petang pula sampai hari raya.

Ramadhan 26 : Sedapnya jemput kurma !


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

KK kerja shift pagi semalam, jadi balik petang, tapi semalam lewat sedikit, sebab banyak kerja.

Khamis, 24 Julai 2014

Ramadhan 25 : Berbuka tepi tangga


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Kejadian semalam memang KK takkan lupa sampai bila-bila, tapi seronok tu memamg ada, hehe

Rabu, 23 Julai 2014

Ramadhan 24 : Beli biskut raya

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Sedar tak sedar dah hari ke-25 kita berpuasa, sekejap saja kan, kalau dulu masa kecil sibuk kira hari puasa, rasa lambat sangat.

Selasa, 22 Julai 2014

Nile.com.my : Payment Verified and Parcel Shipped


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Petang semalam dapat emel dari Nile yang mengatakan pembayaran telah disahkan dan proses penghantaran sedang dijalankan.

Isnin, 21 Julai 2014

Ramadhan 23 : Penangan kopi !


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera.

Hari ni KK cuti, baru saja dapat cuti Jumaat lepas, tapi dapat lagi cuti harini, kita kerja kena ikut jadual, huhu

Nile.com.my : Shopping raya !


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

2 hari lepas, baru saja buat pembayaran untuk barang yang KK beli dari Nile.com.my

Ahad, 20 Julai 2014

Ramadhan 22 : Lewat masuk 1 jam !


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Tragis memang tragis, pertama kali buat hal, selama ni elok saja, tak sangka hari yang ditunggu telah tiba, haha

Ramadhan 21 : Tak ada selera



Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera.

Semalam KK kerja shift petang, lepas cuti memang best kalau masuk shift petang, hehe, lepas sahur dapat tidur semula

Sabtu, 19 Julai 2014

Ramadhan 20 : Iftar di Padang lagi


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Semalam KK cuti, baru saja cuti hari Rabu, hari Jumaat cuti semula, hehe, ikut saja jadual, asal ada cuti sudah

Jumaat, 18 Julai 2014

Ramadhan 19 : Shift Petang


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Harini KK kerja petang, sempatlah nak belanja "selfie" sekeping dua kan, hehe, sila jangan muntah.

Ramadhan 18 : Cuti :)


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

KK cuti hari Rabu lepas, perasaan sangat seronok, dah kerja lepas tu dapat cuti, mana tak gembira kan.

Rabu, 16 Julai 2014

Ramadhan 17 : Balik lewat :(


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Semalam KK kerja pagi, penat jangan nak cakap, rasa nak ponteng saja, haha, tapi siapa nak buat opening kalau KK cuti? haha

Ramadhan 16 : Badan lemah :(


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Tiba-tiba badan terasa lemah, tak bermaya sangat, datang kerja pun tak ada mood, KK rasa tak cukup rehat.

Ramadhan 15 : Iftar di tempat kerja ^-^


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Al-kisah semalam, KK kerja petang, bila dah masuk shift petang, memang balik malam pukul 10, kadang-kadang sampai rumah pukul 11.

Sabtu, 12 Julai 2014

Ramadhan 14 : Iftar di Padang :)


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Semalam KK berbuka di Padang, semua mesti tahu kan, Padang MPK 1 Kuantan yang terkenal seluruh Malaysia tu, satu-satunya padang bola yang digunakan ketika waktu berbuka puasa.

Jumaat, 11 Julai 2014

Ramadhan 13 : Cuti hari ke-2 !


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Alahai, seronoknya hati, dah 2 hari tak jejak bakeri, haha, seronoknya bila tidur tidak diganggu oleh jam loceng, hehe

Khamis, 10 Julai 2014

Ramadhan 12 : Cuti !


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Seronoknya hati dapat cuti, betul-betul balas dendam kalau KK cakap pagi semalam bangun pukul 2 petang, haha.

Ramadhan 11 : Setelah 12 hari kerja tanpa henti...


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Harini barulah KK dapat merasa erti hari cuti, kalau dah kerja dah macam zombi, jalan pun tak betul.

Selasa, 8 Julai 2014

Ramadhan 10 : Shift Petang


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Setelah lama tak kerja shift petang, rasa juga KK, bolehlah tidur selepas sahur, kalau tidak, menahan saja mata ini.

Isnin, 7 Julai 2014

Ramadhan 9 : Kerja berterusan.


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Campur harini, dah hari ke-10 kita berpuasa, tak sangka betul sekejap betul masa berlalu, pejam celik pejam celik dah hari ke-10

Ahad, 6 Julai 2014

Ramadhan 8 : Ahad yang sibuk


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Semalam, hari yang sibuk, ramai betul manusia kat tempat kerja KK, penuh dan padat sekali, sejak dari mula, sampai KK balik tak putus.

Jumaat, 4 Julai 2014

Ramadhan 7 : Kerja shift petang


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Buat pertama kalinya untuk bulan ini KK kerja shift petang, kalau tak memang deret saja shift pagi.

Ramadhan 6 : Sepatutnya cuti...tapi....


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera

Semalam KK dah kerja full, ingatkan esok harinya dah boleh cuti-cuti Malaysia, duduk dirumah dengan adik dan mak ayah.

Khamis, 3 Julai 2014

Ramadhan 5 : Kerja full day !


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Al-kisah semalam, memang KK sangat penat, kerja penuh sehari, dan berbuka di tempat kerja.

Rabu, 2 Julai 2014

Ramadan 3 & 4 : Lesu :(


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Kalau diikutkan keadaan KK sekarang, alhamdulilah, masih lagi mampu bernafas, tapi agak lesu dan keletihan.