Followers !

Isnin, 30 Mac 2015

Teman sahabat beli telefon :)


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Orang semua sibuk nak GST ni kan, dan jangkaan harga telefon bimbit akan melonjak naik selepas 1 April


Ahad, 29 Mac 2015

Bubur dalam kuali?


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Bila rasa macam tak larat, badan lemah, kepala pun macam pening-pening lalat, tekak tu rasa nak makan benda lembut saja


Sabtu, 28 Mac 2015

Kerja Petang


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Harini KK kerja shift sebelah petang, nak dapatnya shift petang, boleh jadi setahun sekali, haha, sebab KK selalu pagi saja


Bayar Streamyx


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Tenggahari tadi KK bergegas ke UTC Kuantan, nak bayar bil Streamyx, minggu lepas dah sampai di rumah KK


Jumaat, 27 Mac 2015

Selamat bertunang sahabat :)



Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Selama yang dinanti, sudah tiba giliran salah seorang kawan KK yang akan menjadi tunangan orang pada hari ini


Gaji $$$


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Senangnya dalam hati, hati sudah kegirangan menyanyi-nyanyi, haha, seronok sangatnya


Khamis, 26 Mac 2015

Salam Jumaat


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Bertemu lagi kita di hari Jumaat, tak sangka Jumaat terakhir di bulan Mac, lagi beberapa hari lagi bulan April


Bercuti


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Harini KK bercuti, penatnya badan, sebabnya semalam KK terpaksa kerja full day lagi, sebab staff bahagian pizza bercuti,


Rabu, 25 Mac 2015

Tak puas cuti sehari !


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Semalam KK cuti, tapi sehari saja, bangun pagi dah awal, tapi mungkin disebabkan banyak sangat buat kerja, sampai tak sedar masa berjalan


Selasa, 24 Mac 2015

Redah hujan


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Dalam jam 4 petang tadi, sekejap saja lepas update blog pasal hujan tadi, tiba-tiba hujan berhenti


Hujan


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Hari hujan mendatang, lama juga dah tak hujan, panas saja setiap hari, petang ni hujan pula, lebat pula tu


Isnin, 23 Mac 2015

Cuti !


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Penatnya terasa badan, padahal baru saja cuti pada hari Jumaat lepas, tapi disebabkan macam-macam berlaku...


Jumaat, 20 Mac 2015

Secara rasminya ...


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Akhirnya penantian sekian lama yang telah dinanti telah tiba, huhu, KK secara rasminya antara pemandu kereta terbaru di Malaysia, haha

Cuti...


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Senyum saja KK pagi ni, baru lah dapat merasa nak cuti, kalau tak, kerja saja, tapi tetap bersyukur sebab dapat cuti.


Khamis, 19 Mac 2015

Setelah 5 hari...


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Penat badan tak terkata, rasa tak nak bangun dari katil, nak tidur saja sepanjang masa, haha


Sabtu, 14 Mac 2015

Walimatul urus + Jalan-jalan


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Hari yang panjang bagi KK, seharian berjalan, dari pagi sampai ke malam baru balik, nasib diri ini bukan anak dara, kalau tak kena hambat dah.


Jumaat, 13 Mac 2015

Cuti hari-1 : Kebosanan + stress


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Tak tahu kenapalah dengan hidup KK ni, tak pandai nak bersosial kononya, haha, kerjanya duduk rumah saja


Salam Jumaat


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Bertemu lagi kita di hari Jumaat yang penuh dengan barakah, penghulu segala hari yang dinanti setiap umat manusia.


Khamis, 12 Mac 2015

2 hari cuti...


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Baru saja KK cuti kan, dapat lagi cuti, bukan sehari, tapi 2 hari tau KK cuti, alahai seronoknya hati sedang menari-nari kegirangan


Selasa, 10 Mac 2015

Shift petang...


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Selepas cuti sehari, KK kembali bekerja, dan tak sangka tengok jadual semalam, KK masuk kerja shift sebelah petang.


Ambil barang di PosLaju Kuantan


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

KK baru saja pulang dari bandar, lepas saja ambil barang di PosLaju Kuantan, terus ke Megamall sekejap


Isnin, 9 Mac 2015

Off Day


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Lumrah bila bercuti, bangun sedikit lewat, haha, nasib tidak anak dara, kalau tak rasanya dah pecah pintu, hehe


"Surat cinta" dari PosLaju


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Balik saja dari kerja tadi, ternampak satu kertas oren, rasanya mak yang selit kat pintu bilik KK


Ahad, 8 Mac 2015

Shift sebelah petang


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Setelah sekian lama kerja sebelah pagi, harini KK dapat merasa kerja sebelah petang pula, yang tak tahannya balik malam


Aiskrim pasu homemade !


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Dah menjadi fenomena kan aiskrim pasu ni, satu Malaysia orang sibuk mencari sangat aiskrim ni, apa yang sedap sangat?


Jumaat, 6 Mac 2015

Jadual kerja bulan Mac !


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Dah nak masuk seminggu bulan Mac, baru sibuk nak kongsi jadual, ahaha, KK tak ada "modal" sebenarnya nak update blog *jujur


Juadah petang :)


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Petang-petang macam ni memang sedap dapat makan air batu campur dan keropok panas, dan paling best pisang goreng !


Khamis, 5 Mac 2015

Bil telefon U Mobile 2 bulan !


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Baru saja 5 hari kita masuk bulan baru, memang seperti biasa bil telefon KK akan sampai di email dan di pesanan SMS


Rabu, 4 Mac 2015

Sesi belajar memandu :)



Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

KK baru balik dari kelas memandu, penat sangat, nasiblah cuti 2 hari, esok cuti lagi,