Followers !

Ahad, 31 Mac 2013

Minggu yang terlalu SIBUK !




Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera ,

Lama tak update blog , sejak balik dari KL , ingat nak kongsi pengalaman kimi berada di KL selama 3 hari 2 malam di sana .

Tapi lepas balik dari KL , sampai harini , tak habis2 buat kerja , maafkan kimi okay :)


Kalau kimi ada masa , kimi akan kongsi tentang pengalaman , homestay yang best sangat-sangat dan macam-macam lagi .

Kimi sibuk dengan PBS yang tak sudah2 lagi ni , Kimi ada 3 PBS , Sejarah , Pengajian Am dan Bahasa Melayu , PBS ni lebih kurang macam assingment la.


Okay , salam :) jumpa lagi :)


Isnin, 25 Mac 2013

Demi PBS ku membawa diri :(




Assalamualaikum dan Salam Sejahtera ,

Malam ni  malam  terakhir kimi berada di Kuantan , esok kimi akan ke Kuala Lumpur selama 3 hari untuk menyiapkan PBS ,

Review by Blog Paly !

klik header diatas !


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera ,

Malam ni kimi terlihat di news feed blog ada review blogger ohsem oleh paly , kimi buka lah nak tengok se ohsem mana blogger tu , hehe

Kerja Sekolah semasa CUTI !







Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera ,

Petang tadi kimi baru nak belek2 beg sekolah , haha , dah 2 hari cuti baru nak belek2 beg sekolah nak tengok kerja sekolah apa yang cikgu "hadiahkan" pada musim cuti ini .

Ahad, 24 Mac 2013

Kek Marble Pelangi :)




Assalamualaikum dan Salam Sejahtera ,

Harini kimi nak kongsi satu resipi kek yang mudah , kek marble yang diolah menjadi pelangi , memang tertarik kalau dilihat , sayang pula nak makan , hehe

Sabtu, 23 Mac 2013

Kek Batik Agar-Agar !




Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera ,

Hari ni kimi nak berkongsi satu lagi resipi kek batik yang lain , kek batik yang dulu kimi buat guna resipi yang lain , kali ni tak jauh sangat bezanya , cuma ada sedikit penambah baikan yang dilakukan .

Jumaat, 22 Mac 2013

Sepetang di Mustafa Cendol !




Assalamualaikum dan selamat sejahtera,

Petang tadi , kimi , tasya , bawani dan farhan ke Mustafa Cendol , bawani la yang cakap cendol kat situ sedap , kimi pun tak tahu sedap macam mana .

Orang cakap , tak kenal maka tak cinta , jadi , kimi pun tergerak hati nak mencuba bagaimana kesedapan cendol yang diuar-uarkan oleh bawani . haha *konon

Khamis, 21 Mac 2013

Jelajah ABPBH 2012 di Kuantan !



Assalamualaikum ,

Ahad yang lepas , kimi , farah dan tasya ke Megamall nak tengok jelajah ABPBH . Jalan raya depan Megamall tu jangan cakap lah , memang sesak gila , susah nak jalan , nasib kimi naik motor , bolehlah mencelah .

Kimi dan farah dari Karnival Jom Masuk U dan si farah nak tengok sangat faizal tahir , macam2 lah , tapi  masa kimi sampai tu , faizal tak ada lagi , yang ada AG Hotfm dengan Didie Alias , jadi pergi makan di Aida`s , farah order , kimi jaga tempat , orang memang ramai , penuh orang di Aida`s .

Rabu, 20 Mac 2013

Keputusan Peperiksaan STPM Penggal 1 !





Assalamualaikum ,

Hanya entry pendek , kimi cuma nak bagitahu yang esok hari pengumuman keputusan peperiksaan STPM Penggal 1 sistem modular , jadi esoklah harinya !

Selasa, 19 Mac 2013

Karnival Jom Masuk U 2013 !




Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera ,

Ahad yang lepas 17/3/2013 , kimi bersama farah pergi ke Karnival Jom Masuk U di Sultan Ahmad Shah International Convention Centre (SASICC) iaitu bersebelahan Hotel Zenith .

Sabtu, 16 Mac 2013

Menyiapkan nota Pengajian Perniagaan :D




Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera ,

Lumrah kehidupan seorang pelajar memang tidak akan lari dari kerja rumah , begitu juga kimi , walaupun digelar pelajar Pra-U , tetapi kerja rumah masih ada , hua hua hua !

Menganalisis Borang Soal Selidik :D




Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera ,

Petang tadi kimi sambung PBS Pengajian Am , kalau ikutkan hati tak nak sentuh , tapi nak buat macam mana , kena buat juga , kan cikgu gagalkan kimi , tak nak , tak nak , huwaaa ! hehe

Jumaat, 15 Mac 2013

Segmen Header Siapa Paling Awesome Part 3 !




Assalamualaikum ,

Malam ni , kimi nak join satu segmen , segmen header siapa paling awesome , hehe

Header blog kimi tak adalah secantik blogger yang lain , biasa2 saja :)

Cuma frasa bawah Spice of My Life tu saja kimi reka sendiri :)

Nak join ? klik SINI .



Khamis, 14 Mac 2013

Review by Bicara Mak Dara !




Assalamualaikum ,

Harini , kimi gembira sangat sebab direview oleh mak dara , bukan senang2 tau nak blogger terkenal review blog kita .

Sabtu, 9 Mac 2013

Kek Batik !


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera , 

Seperti yang kimi janjikan , kimi nak berkongsi satu resipi yang kimi ambil dari laman sesawang My Resipi iaitu kek batik yang sungguh sedap !

Jumaat, 8 Mac 2013

Selamat Hari Lahir Cikgu Rosnahni !




Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera ,

Hari ini adalah hari lahir cikgu rosnahni , jadi kami semua sudah merancang dari semalam , hehe , konon2 nak buat kejutan kepada cikgu nani lah.

Kedai Rakyat 1Malaysia ( KR1M ) !




Assalamualaikum ,

Perkara yang tidak dijangka yang kimi akan ke KR1M lepas maghrib semalam , sebenarnya esok (8/3/2013) hari lahir salah seorang cikgu kimi , jadi kita orang dah kumpul duit RM5 seorang nak beli kek , tapi athirah pula beria-ria nak suruh kimi buat sesuatu , saja2 nak memeriahkan majlis , tapi athirah cakap kalau tak boleh tak apa .

Rabu, 6 Mac 2013

2 Hari 1 Malam : Sungai Lembing (Part 4)




Assalamualaikum ,

Setelah sekian lama , akhirnya kita berjumpa di Part 4 , ini part yang terakhir , hari kedua kimi berada di SL , jadi ini sambungan kepada part 3 .

Selasa, 5 Mac 2013

Pidato : Naib Johan milik sekolahku !




Assalamualaikum ,

Semalam kimi ada cerita tentang pidato kan , harini sambungannya kerana harini ialah hari pertandingannya , jadi siapa yang terpilih ?

Hehe , pasti ternantikan siapa yang terpilih mewakili sekolah kimi , jadi disini kimi beritahu bahawa sebenarnya . .  . .


Isnin, 4 Mac 2013

Pidato ?





Assalamualaikum,

Tiba-tiba kimi cerita pasal pidato kan , haha , bukan sebab apa , kimi memang masuk pertandingan pidato esok , tapi dalam proses pemilihan

Sabtu, 2 Mac 2013

Menebus BB1M di Mydin !




Assalamualaikum ,

Petang tadi kimi bersama meera pergi ke Mydin untuk tebus BB1M , jangan terkejut , dekat Mydin pun terima BB1M , jadi petang tadi melayang lagi RM 50 .

Kalau ikutkan niat dihati , nak simpan BB1M yang berbaki lagi RM 200 ni , tapi selepas kimi tengok kelengkapan sekolah yang kekurangan , ditambah pula kes kejadian yang lepas iaitu tut tut tut , jadi kimi pun mengambil keputusan untuk tebus lagi RM 50 .

Jumaat, 1 Mac 2013

Simple Segmen #2 | Teka Harga Barang




Assalamualaikum ,

Kimi nak join satu segmen yang agak simple , teka harga barang .

Nak join klik banner di atas  , tarikh tutup 8/3/2013

Jadi jom kita teka ?

Burger Bakar bersama Cik Meyra !




Assalamualaikum ,

Baru saja balik dari makan Burger Bakar , best tau burger bakar , tak berminyak dan isi tebal ! huhu

Sebenarnya meera la ajak sangat nak makan burger ni , dah berapa minggu tertangguh niatnya , nak pergi ada halangan , jadi malam ni tertunai la hajatnya .

Hang Out with G.I.R.L !


Assalamualaikum ,

Hari ni kimi cuma nak kongsi gambar2 yang sempat diambil semasa kimi keluar bersama farah , tasya dan athirah , hehe , kimi seorang sahaja lelaki , kan kimi pernah cakap yang kawan kimi 80% perempuann dan yang selebihnya lelaki , keterangan lanjut klik SINI , jadi jangan lah buat muka pelik , hehe .

Sebenarnya masa keluarnya 25/2/2013 , lambat update sebab sibuk bersekolah , keluar hari isnin sebab semalamnya hari Merentas Desa jadi , esoknya cuti peristiwa sekolah , bosan duduk rumah , ajak kawan keluar . Nak tengok wayang dan jalan2 saja .