Followers !

Isnin, 25 Februari 2013

Merentas Desa :)

pelajar yang hadir 


Assalamualaikum ,

Hari ni , kimi nak cerita semasa kimi menghadirkan diri ke Program Merentas Desa peringkat sekolah , program diadakan hari ahad . (24/2/2013)

Sebelum hari kejadian , kimi dah mesej cikgu nani bertanyakan pukul berapa program bermula , cikgu nani cakap pukul 7.45  ok set ! konon2 kunci jam pukul 6.45 la ni .

Pagi tu bangun macam biasa , lepas kimi dah siap , si farah ni tak siap2 lagi , kena la tunggu , tunggu punya tunggu pukul 8.00 baru siap , haha .

Ahad, 24 Februari 2013

2 Hari 1 Malam : Sungai Lembing (Part 3)




Assalamualaikum ,

Ok , kita ke part 3 pula , kimi akan ceritakan tentang hari ke-2 berada di SL , untuk hari selasa , misi diteruskan lagi bagi mendapatkan lebih banyak maklumat di muzium , rakam video , tangkap lebih banyak gambar dan sebagainya .

Jumaat, 22 Februari 2013

Baucar Buku 1Malaysia (BB1M) !


Assalamualaikum , 

Hari khamis (21/2/2013) , sekolah kimi adakan satu majlis khas untuk pemberian Baucer Buku 1Malaysia kepada pelajar , jadi semua pelajar hadir , seramai 172 pelajar STPM sekolah kimi ada dalam dewan , dengan jemputan khas ADUN Air Putih iaitu Dato' Pang untuk menyempurnakan majlis sebagai acara perasmian.

Selasa, 19 Februari 2013

Mana beg ?




Assalamualaikum,

Kimi nak cerita satu insiden negatif yang terjadi pada kimi petang tadi .

Lepas balik sekolah memang dah niat nak pergi Cowboy untuk beli botol air baru , disebabkan botol air kimi yang lama dah pecah di penutup , jadi air selalu tertumpah , jadi kena la beli yang baru.

Ahad, 17 Februari 2013

2 Hari 1 Malam : Sungai Lembing (Part 2)


saya & maggi , ahaks !


Assalamualaikum ,

Jadi ini sambungan untuk part 1 , siapa2 yang tak tengok lagi part 1 , boleh klik SINI .

Semasa di part 1 , baru hari pertama di SL , lepas kakak kimi balik tu , kakak kimi hantar kitaorang di rumah tokcik , gambar yang ditangkap dah nak penuh memori kad , jadi kena masukkan kedalam laptop .

Sabtu, 16 Februari 2013

2 Hari 1 Malam : Sungai Lembing (Part 1)




Assalamualaikum ,

11/2/2013 kimi ke SL selama 2 hari 1 malam , jadi bermacam-macam kenangan yang dapat kimi kongsikan kepada pembaca dan semua .

Kimi ke SL bukan untuk bersuka ria atau bercuti , tetapi untuk menyiapkan PBS (assignment) bagi subjek sejarah , jadi sambil2 menyiapkan PBS , sambil2 bercuti , sebab kimi pun memang dah lama tak pergi rumah nenek saudara atau mesra dipanggil tokcik .

Rabu, 13 Februari 2013

Segmen: Paly nak bagi topup RM5 !




Assalamualaikum ,

Malam ni kimi nak join satu segmen , blogger yang baru kimi kenal , Encik Paly .

Ok , siapa2 nak join , boleh klik SINI atau klik saja banner comel tu ;)

Tarikh tamat segmen ialah 16/2/2013 , cepat ! meriahkan lagi !

Ahad, 10 Februari 2013

Sungai Lembing ! Here I Come :)




Assalamualaikum ,

Kimi bersama 2 rakan nak pergi SL , bukan untuk melancong , tapi untuk PBS Sejarah kimi , ataupun orang panggil assignment , jadi melancong sambil memyiapkan kerja .

SEGMEN: "Saya Blogger Peramah!"



Assalamualaikum ,

Dimalam yang hening dan hujan renyai-renyai ini , kimi nak join satu segmen .

Banner comel sangat. Nak join klik pada banner comel tu :)

Tag : Puan Gojes

Itu sahaja , harap menang la , hehe ;)



Sabtu, 9 Februari 2013

My "Jewel" = G.A.P Spectacle !



Assalamualaikum ,

Hari ni kimi nak memperkenalkan permata hati kimi no.2 , yang lepas Modenas Kriss MR1 , jadi yang ni cermin mata pula , hehe , yang ni kimi guna duit sendiri , duit gaji tu ! sayang beb !

Jumaat, 8 Februari 2013

My "Jewel" = Modenas Kriss MR1 !


Assalamualaikum ,

Seperti yang dijanjikan , kimi nak memperkenalkan "permata" hati kimi yang baru , huhu , happy sangat-sangat , iaitu motor baru ! mak yang beli , kimi yang pakai , haha , motor biasa-biasa sahaja .

Isnin, 4 Februari 2013

"PERMATA" baru kimi ! Happy sangat :)





Assalamualaikum , 

Lama dah kimi tak update blog , jadi malam ni berkesempatan nak update , ini cuma short entry saja

1) kimi dah beli motor baru ! huhu , (mak yang bayar) , baru ambil petang tadi , motor murah saja , Modenas MR1 , detail nanti kimi cerita ok !

2) kimi dah ada cermin mata yang baru , sebenarnya dah lama buat , cuma tak ada masa nak update , ni pun kimi cerita nanti ok !

3) macam2 lagi , nanti la kimi cerita , jadi semua cerita coming soon . . .  !