Followers !

Jumaat, 8 Mac 2013

Selamat Hari Lahir Cikgu Rosnahni !




Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera ,

Hari ini adalah hari lahir cikgu rosnahni , jadi kami semua sudah merancang dari semalam , hehe , konon2 nak buat kejutan kepada cikgu nani lah.


Jadi tugas2 sudah diberikan kepada yang terbabit , haha , danial tukang beli kek , athirah macam biasa tugas menjadi ceti (kutip duit) , sorry tyra , hehe , kimi gurau , kimi buat kek batik , tasya beli peralatan party , bawani dan lain2 jadi flower girl , hahah , tak lah , gurau2 , :)





Jadi kutip RM5 seorang sudah dikutip , dan segala barang sudah dibeli , kek batik kimi buat malam semalam .

Masa cikgu rosnahni lepas rehat , memang cantik lah masa , jadi lepas makan kat kantin tadi , ambil kek dengan danial , jalan punya jalan sampai kelas terus siap2 untuk buat drama sebabak , haha

Semua kelam kabut nak tunggu cikgu rosnahni ni , ambil kek , pasang lilin , kimi tolong jadi spy , haha , tengok cikgu sampai ke belum , hehe , tengah2 diaorang siap , kimi nampak cikgu dah datang




Kelam kabut berlari keluar belaka , siap tunduk lagi takutnya cikgu nampak , haha , memang kelakar lah anak2 U6A2 ni , yang tinggal dalam kelas kimi , athirah dan chong , jadi drama sebabak dimulakan , yang lain lari sampai ke tingkat 3 , haha

Cikgu pun masuk dalam kelas .

Cikgu : Eh ? 3 orang saja ? mana yang lain

Kimi : Ada tadi cikgu , main kat luar lah ni (cover line)

Chong : (Krik . . Krik  . . Krik ?)

Kimi : Tyra , pergi panggil budak2 lain , tak habis2 nak main (konon)

Chong : (Krik . . . Krik  . .  Krik ?)

Athirah : A'ah , tak habis2 nak main , saya pergi panggil kejap ye cikgu 

(Tyra dah wink-wink kat kimi tanda bagi insyarat)

Cikgu : Ok-ok

Lepas 2 minit macam tu , dengar macam orang menyanyi , menyanyi pula lagu happy birthday , cikgu dah terkejut sebab ramai sangat serbu , danial pegang kek 

Lepas dah habis nyanyi , lilin pula terpadam , haha , kena cucuh balik guna mancis , lepas tu potong dan makan , wuuhuu !



Tengah2 makan , tiba2 miss tan datang tanya fail dia , nampak pelik sebab semua makan , apa lagi , miss tan pun join the club la , hehe , makan sekali kek , kimi suruh rasa kek batik , dia cakap sedap , wuhuu ! gembira ! makan dan makan , snap dan snap !

Lepas dah siap2 makan , kita orang ambil gambar ramai2 dengan miss tan dan cikgu rosnahni , wuhuu , jadi begitulah cerita yang penuh gelak ketawa kami bersama di U6A2 :)
























2 ulasan:

  1. Terima kasih anak-anak didikku atas ingatan kamu semua. Terharu cgu baca perancangan yang kamu buat. Sungguh cikgu tak sangka.

    BalasPadam
    Balasan
    1. sama-sama cikgu :)

      semua ni untuk cikgu :)

      cikgu layak dapat semua ini :)

      Padam