Spice of My Life

Followers !

Halaman

Rabu, 21 Disember 2011

First day work , EXCITED ! :(


Assalamualaikum,


hari nie hari rabu...so...hari first kimi kerja...excited gila...siyes...kimi pun semalam tidur awal la..sebab terlalu excited nak pergi kerja punya pasal....tapi...mata pulak tak boleh nak lelap awal2..sebab dah biasa tidur pukul 3-4 pagi...mm...jawabnya semalam kimi tidur pukul 2...ambik ko! hahahha....tapi kimi bangun awal pagi tadi..hehe...punya la semangat..pukul 7 kimi dah bangun..
.tu pun sebab kunci jam loceng....hehe...ok la...kimi pergi la dengan rosha pagi tadi....naik pakcik husin.



(macam ni la van pakcik husin..tapi yang nie bukan yang betull...cik husin punya lagi "cantik"..kaler putih ok)

..punya la awal..pukul 8:30...ECM buka pukul 10... awal kan....memang awal..tapi pak cik husin ambil2 orang..hantar2 orang...dah pukul 9...kimi dan rosha sampai ECM pukul 9:30 ...awal kan? first day kan....excited sangat..hehe....pastu naik la lift...keluar lift..terus nampak kiosk tempat kimi kerja tu..tapi tak nampak pun puan intan nya..mmm...kimi ngan rosha ingat awal lagi....kitaorang pun jalan2 la...kedai pun tak bukak lagi...ye la...mane nak bukak nya..pukul 9:30...mmg awal...cuma kedai food je yang bukak...macam pizza, kfc, rasa mas...yang tu je..lagi satu carefour ....jalan2 punya jalan..nampak si irwan...dia kerja kat pizza...tegur kimi...tanya kerja kat mana...kimi tunjuk la kimi kerja kat kiosk tu....jalan2 punya jalan...kimi pun suruh rosha call Puan Intan...call punya call...tak diangkat... kimi pun suruh rosha texting ...rosha pun text la...ok...lama sikit....Puan Intan call semula..





Puan Intan : assalamualaikum, kimi ker nie? 
Kimi : a'ah..ye...
Puan Intan : kimi , saya rase saya salah bagi information kat awak...macam nie...sebernanya   saya balik  kuantan hari nie...tapi petang nanti....


                                                           (kimi shocked jap) 
           Kimi : ye ker..tapi saya dah ada kat ECM nie...
 Puan Intan : ok2...takpe2..hari ni awak balik dulu...esok pergi kat kafe  saya dulu...dalam pukul pukul 11.....saya briefing dulu...lepas tu baru saya hantar kat ECM...
 Kimi : ok2..esok saya pergi kafe puan intan...
 Puan Intan : ok2...



kimi ngan rosha...mmm...speechless....nothing to say..mengeluh je la..balik la..nak tunggu apa lagi? cau la...balik la dengan kakak rosha..kak zeti ambik.....nasib baik kak zeti ada...kalu tidak..teksi la jawabnya..melayang pulak duit kan...mmm...sementara tunggu kat rosha....rosha pulak merungut2 lapar.. laparr...laparrr..lapar...nak makan nasi minyak la...KFC la....prosperity burger la..macam2 si rosha ni mengarut...mm...kimi pun ajak pergi beli kat Rotiboy ...pergi la beli...senyap kejap...lapar punya pasal kan...
tunggu punya tunggu..ha! tu kak zeti sampai jugak...lega rase..hujan tak payah nak cakap la...dari tadi tak berhenti menyanyi lagi...tak habis nak menyanyi...bosan kimi...nak tunggu berhenti pun..lambat lagi... .naik la kereta dengan rosha...smbil2 makan....balik la...mmm....mmm..tu la terlebih excited sangat...lain kali jangan excited sangat...tu la kimi....! lain kalu call dulu dari rumah..kalu tak jadi la macam nie...kan tak saja ..kene balik semula...by the ways ..tengok esok je la...macam mane plak..nanti kimi story ok..bye.... 














 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan