Spice of My Life

Followers !

Halaman

Jumaat, 23 Disember 2011

Real Job , tired !





Assalamualaikum...


malam nie kimi penat sangat....lepas balik kerja..terus update blog..semangat kan kimi....hehe... hari ni memang kimi kerja betul2....bukan macam semalam ...ok...kimi kerja dari pukul 10am hinggga 10pm...so kira cepat berapa jam? ha? berapa? ok...12jam....full day...kimi kerja start harini...pergi pulak ngan cik husin..janji kul 8:30am...awal kan...tapi yang tu pengangkutan yang mudah dan murah sangat2.
...rm1.50 je kot..dari rumah kimi ke ECM...murah bukan...kimi bayar pcik husin nie bulan2..dpt gaji baru bayar...senang sikit....ok...tak kesah la ngan cik husin...tapi bagus jugak pergi awall..sebab kimi kena check list stok yang ada kat kiosk... cukup ke tak.... betul ke tak..macam tu la....pastu bermula la kerja...dengan memakai baju putih , seluar hitam, kasut hitam.... berjalan dengan malu2...dengan bertag kan "promoter carefour"..hehe..excited sangat....best jugak tau...sebab carefour nie ada tempat khas untuk staff2 nya...macam tempat makan, surau, tandas...dan tak perlu nak berebut dengan orang awam....best jugak kan.. kimi dan rosha gilir2 makan n sembahyang tadi..mane boleh tinggal kiosk gitu2 aje...bukan takut hilang... takut orang tak beli...sebab orang bukan tahu pun...rase biskut nya...so terpaksalah bergilir2....kiosk kimi kan dekat dengan bahagian2 bakeri carefour...depan kimi pulak ada jual makanan bergoreng..nmpak pulak ayam goreng ....sedapnya...meleleh air liur kimi menengoknya..




..ya allah...sabo je la...sedap sangat..sebab nmpak garing sangat ayam tu...sabar je la...sales hari nie start slow sangat2...kimi jadi boring...tapi bila start petang..ha! orang tak putus2 disebabkan..ada sale dekat carefour...mase ni la kimi ambil peluang emas untuk bersale jugak....same2 sale.....adil kan....kek angry bird dapat jual 3 biji...cookies banyyak jugak terjual...smpai ada budak tu cakap..rase mcam famos amos...betul ker? ye kot...kimi pun tak pernah rase biskut famos amos...kimi dan rosha bersungguh2 buat sale..sebab nak banggakan boss....mula2 memang agak slow...tapi speed ...vroommm..vrooommm...




semakin bertambah...sampaikan taster habis? habis sebalang kecik? yup..memang habis sebalang...pantang ada je orang lalu...bagi rase....beli ker tak...itu cerita belakang....cuma rase dulu....memang ada...bile rase jalan dulu...lame kemudian...datang balik..eh? sebab sedap..memang sedap pun..penangan homemade cookies nie..sedap sangat2..tobak pong...* kan da keluar sleng seroh ..* hehe...mase berlalu dengan begitu cepat....smpai jugak pukul 10...kitaorang selok la kira sales harinie....alhamdulilah...dapat RM280.70...boss pun ckp "very good ! esok cuba pecahkan rekod hari ni pulak k :)"...insyaallah boss...tadi pun kes jual kek la dpt sale bagos macam hari nie...kek saje da rm75...membantu la..cookies bnyak sgt jual..rosha banyak sgt bantu kimi....thanks rosha...thanks a.lot.. kalau tak de rosha ..tak tahu la sale bnyak mane...thanks sekali lagi rosha...btw...kimi happy sebab dapat buat boss kagum dengan kami berdua...kimi dan rosha....dan penat berbayar..sebab kimi dan rosha ialah perasa taster yang paling bnyak..pantang tak de orang ...




puap! puap! dalam mulut....sedap sgt..sbb tu taster jadi.. pekerja india depan kimi yang buat kaya ball dok tengok je kitaorng makan cookies...hehe..sekali lagi btw...kimi seronok sangat kerja arini...rosha tak tahu la tu...tak kan tak happy kot...dok sembang dengan abang hensem tadi...kimi saja bagi chance kat rosha...suruh layan..rosha suka la tu...tido senyum la malam nie....hehe.....hehe...k la..bye.. 





Tiada ulasan:

Catat Ulasan