Spice of My Life

Followers !

Halaman

Khamis, 22 Disember 2011

Second day work ! Half day :)



Assalamualaikum...

kimi nak cerita second day kimi kat IO (Intan Oven).....semalam kimi ada janji kan nak cerita..so kimi tunaikan hari ni...ok2...first...dia suruh datang cafe dia pukul 11:00 ...kimi dtg ngan rosha pukul 10:30...bagus kan kitaorg...untungnya la boss yang dapat pekerja cam kitaorng...hehe...kimi dan rosha memang suka datang awal.. baru boss bagi first impresion yang baik la..ok...dtg awal..memang sah2 nak kene tggu.
.kimi dengan rosha memang tak kesah la kan..namakan datang awal..so, kitaorang pon gosip2 la...tak la gosip mane2...story mory je..sambil2 tggu boss....sebab 30minit..tak de la mane lame kan....ok2....tunggu punya tunggu...jarum jam terus berjalan


..berjalan...berjalan..dan terus meneruskan perjalanannya sebagai jarum jam...dan terus berjalan... *copp? bile nak abis nie? * ok2...for all information...da 1 jam 30minit kitaorang tunggu boss? 1 jam 30 minit ?



betul ker rosha? tak silap kimi la...1 jam 30 minit kitaorang tunggu bos? punya la smpai kebas punggung kimi tunggu....lastly...boss pun datang.....

Boss : apa yang awak buat mase tunggu saya 1 jam 30 minit  nie?
Both : mmmm...tak buat apa2 pun isi borang n bace kertas briefing ni...
Boss : tak tengok barang2 kat kedai ni...tengok2 cookies...tengok2 cake...tengok2 produk lain..
Both : tak tengok pulak....kita orang lepas isi2 borang ...cakap2 je...
Boss : la..awak patutnya tengok2 barang2 kat kedai ni..sebab nanti awak kene promote cafe ni jugak....tgk barang apa jual..takot2 customer2 kat ECM nak bende lain....awak boleh promote cafe nie...sebab tu saya suruh datang sini dulu...saya nak awak tengok2 barang kat sini......


                                                              (tergamam kimi dan rosha)
Both : ooo..yeker?kitaorang ingat kene tunggu je.... :) *sambil2 buat muka tak berdosa...* 
Boss : ada rase cookies?
Both : tak de..
Boss : *memanggil salah seorang staff.... ada buat briefing kat budak2 nie...?
Staff : tak de la...tak sempat customer ramai tadi.... *memang ramai pun...siyes ! * 
boss pun meneruskan perbincangan...tentang kerja2 kami di ECM....sebernanya...memang boss kitaorang baik sgt2...tak tahu la tu kalu ada orang tak sedar...ok2....lepas habis perbincangan....kitaorang pergi la ECM naik kereta husband Boss......waaahhh!



 kete harrier tak silap kimi....mewah gitu....ye la kan..namanya boss...mane tak kaya...kalu 3-4 stokis ada kat Malaysia nie....betul tak?...tapi bagus la...kimi suka sangat tengok usaha Boss...semangat dalam semua urusan..ok....berbalik kepada cerita....Boss nak tunjuk macam mane stok sampai..jadi boss pergi kat belakang ECM..nama tempat tu..receiving yard...kat situ memang tempat terima barang dari semua kedai di ECM....so..tadi Boss tunjuk..cam aner nak terima...macam2 Boss tunjukk...so both of us understand....tak la sesusah mane kerja ni..dan tak la sesenang mane kerja ni...cuma kene rajin je..tu the first key that must you have it.....lepas tu all of us...pergi koisk...tunggu lift...pastu mase naik lift kimi the last one...orang plak ramai..bile kimi masuk tu..memang muat2 la kan....lepas je kimi jejak..bunyi...




.teeettt....teeetttt...teeettt....hahah...itu tandanya bunyi terlebih muatan....kimi dan rosha pun keluar la...ambik lift lain...lawak gak....hahahah...lepas smpai...briefing lagi....tapi briefing pasal cam aner nak tulis stok..cek stok...laluan staff...tempat punch card.....pusing2 carefour...jumpa supervisor bakery carefour tadi......macam2 la pasal kerja....n.....


.kimi dan rosha sempat rase cookies dia....sedap sgt...semua jenis rse...kimi suka yang classic..tobak sedap..memang kimi suka sangat..sedap gila.....rosha pun suka..ada 5 jenis tau..macam dalam gambar....kalu nak tahu..kene datang la ECM...rasa yang tester...ada jugak..kalu sedap beli..memang tak rugi beli sebab sedap..hehe.....lepas2 briefing tadi..Boss suruh balik....Boss cakap hari cam kerja half day je la...dan yang paling best...gaji start hari. nie.

..tapi half je la...half pun half la...asal gaji jalan...hari ni patut la Boss semangat briefing A sampai Z ...sbb esok kimi dan rosha je yang jaga...akak yg hari nie tak de....so..! boleh la suka2...tak de la straight sangat kan....boleh la galok2 ngan rosha...galok2 jugak....sales kene buat kimi...ye..sales....btw...kimi ready sangat nak kerja esok....nak buat sales banyak2....komisen pun dapat banyak...hehe....ok la...sok la kimi cerita pulak....k..bye...




 

 
 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan