Followers !

Sabtu, 6 April 2013

Servis MRI !


motor kimi yang biru tu , bukan yang merah tu , hehe


Assalamualaikum ,

Petang khamis lepas balik sekolah , kimi nak pergi bayar motor , untuk kali ke-2 , jadi alang2 dah bayar , kimi servis terus lah


Tauke tu dah pesan kat kimi , bila dah meter 1000km/j , datang kedai untuk servis , tapi meter kimi dah 1500++ , hehe , nasib tauke tu tak marah :)

muka penat baru balik sekolah , tunggu motor bila nak siap :)

Jadi balik sekolah dalam pukul 2:40 tu sampai kedai dia , servis dan kena tunggu , sebab stater motor kimi bila tekan , motor tak nak hidup , jadi tauke tu cakap bateri lemah , jadi kena tunggu sebab nak charge.

Masa servis tauke tu tukar minyak hitam , kimi beli dengan harga RM 21 , ada saja yang murah , tapi dia cakap motor baru ni elok guna yang mahal sedikit , lepas ni boleh guna yang murah , jadi dia sarankan kimi beli yang tu , kalau ikutkan yang murah pun ada , RM17 , tak apa , lepas ni beli yang murah saja , hehe.

Jadi tunggu punya tunggu , lama juga , sebab dia charge bateri , check lampu , check itu , check ini , senang kata kesemua dia tengokkan .



















Jadi lepas motor dah siap , bayar duit bulanan motor dan pulang ! yeah ! starter motor dah boleh guna semula :)

Lepas ni , bila meter dah sampai 3000km/j , kimi servis semula untuk kali ke-2 , hehe

#sebenarnya tasya temankan kimi , masa tunggu servis motor ni , dia tidur dalam kedai tu , hehe , kesian , btw , thanks tasya sebab temankan :)



Tiada ulasan:

Catat Ulasan