Spice of My Life

Followers !

Halaman

Ahad, 28 September 2014

Tarikh panggilan kedua (second intake) Ijazah bagi 2014/2015


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Siapa yang senasib KK tak dapat Rayuan untuk panggilan pertama UPU, sila angkat tangan ! haha


Ramai diantara ribuan yang masih tidak dapat menempatkan diri di IPTA termasuk diri KK sendiri, sedih !

Tapi, jangan risau, peluang masih ada, tetapi tak semua universiti membuka kemasukan kali ke-2


Antaranya, UiTM, UIAM, UPSI, UNIMAS, UKM, UM, dan Politeknik sahaja, Universiti lain tidak mengambil panggilan kedua.

UiTM - 28 September - 3 November
UPSI - 28 Oktober - 14 November
UniMAS - 4 November - 25 November
UIAM - 1 Disember - 31 Disember
UKM - 14 Januari 2015 - 28 Februari 2015
UM - Tunggu update !
Poli - 4 November

Inilah saja info yang KK tahu setakat ini, insyaAllah kalau ada lagi info tambahan, KK akan tambah dari masa ke masa.

Paling awal UiTM dah buka harini, dah no pin boleh dibeli esok di BSN, harga no pin RM 17, KK pun nak cuba nasib ! hehe



14 ulasan:

  1. Jom jom. Moga-moga dapat yee intake this time :) Pray for you and me.
    (angkat tangan tinggi tinggi)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
  2. Salam...nk tnya...no pin uitm dh bukak ke skrg?

    BalasPadam
    Balasan
    1. dah buka, tutup pada 3 November 2014

      Padam
  3. Hi, nk tnya. Tadi saya ada trbaca ttg senarai uni yg bukak second intake. jadi, saya nk tanya kt KK ni, mane KK dpt info? sbb saya nak cuba apply kat unimas. lame jugak dah tunggu.. N KK dah ambik MUET? sbb saya baru regster muet. xtau la dpt ke tak apply degree ni.. :(

    BalasPadam
    Balasan
    1. KK dapat info dari kawan-kawan, dan saya dah ambil MUET

      Tak apa, cuba nasib okay :)

      Padam
  4. Hi, can you link to me for unimas second intake online application?

    BalasPadam
  5. uitm intake degree bulan jan or mac?

    BalasPadam
  6. Hiii k.k....... ble tak saya nk thu unimas pnya link tuk onlie applctiin nn biar btul ukm ada bka
    utk intake ke-2?? Please k.k... send mw yr feedback asap..... n add sya d wechat ble kn????? Byk
    Nk tmya ne...... ni id sya,...... hara_vee please......n_n

    BalasPadam
  7. Hai kk, saya nak tanya bila second intake for unimas buka? Sebab i dh cuba buka website blom juga ada pa2

    BalasPadam
  8. KK,if still dont have MUET can apply for uitm or um eh?
    Some U can accept if dont have MUET yet but register for the MUET with the degree intake register
    ....

    BalasPadam
  9. second intake utk ukm tahun 2016 ada tak?

    BalasPadam