Spice of My Life

Followers !

Halaman

Sabtu, 22 Februari 2014

Dah ada Kad Maybank Ceri !

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Kesian kan, orang lain dah berkulat kot kad Maybank Ceri dia, KK ni baru nak ada, haha, kesian kesian kesian *kata upin ipin.


Itulah, dulu KK cuma ada satu je kad, BSN, tapi tahu saja, BSN agak terhad sikit tempat nak keluarkan duit.

Lepas saja dari beli no. pin UPU tempoh hari, KK terus singgah ke Maybank, sebab Maybank kat Beserah hanya berhadapan dengan BSN, lintas jalan terus sampai.


Alang-alang menyeluk pekasam, biar sampai ke pangkal lengan. Begitulah pepatah Melayu, jadi KK terus masuk ke Maybank untuk buka akaun.

Akhirnya dah siap ! terus dapat kad, kad ceri pula tu, comel je, hehe, yang paling best, pegawai bank tu terus daftar akaun KK untuk online banking.

Lepas ni KK nak bagi tutorial untuk sesiapa yang baru nak buka akaun Maybank macam KK ni, hehe.

*gambar hiasan, tak mampu nak pakai yang plantinum, hehe


4 ulasan:

  1. tahniah dh ada kad mbb..hehe. sng skit ada mbb ni, nk shopping on9 pn mudah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih :)

      itulah, bila dah ada online banking ni, nafsu on9 shopping tu membuak-buak pula, hehehe

      Padam
  2. Nak buka acc maybank . untuk budak bawah 18 tahu. deposit brapa eaa ? takpayah bawak parents pon takpa kann ?

    BalasPadam
    Balasan
    1. kalau bawah 18, kena bawa mak ayah atau penjaga, deposit tak silap RM 250 :)

      Padam